Je huis isoleren loont. Het isoleren van je huis resulteert in een lagere energierekening, een waardevermeerdering van je woning en draagt bij aan een beter milieu. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om je huis te isoleren. Op deze pagina gaan we in op welke soorten huisisolatie er zijn.
Isolatiefolie werkt anders dan traditionele isolatiematerialen. Isolatiefolie is opgebouwd uit meerdere reflecterende lagen en isolerend schuim. Hierdoor wordt 97% van de thermische straling gereflecteerd en vindt er geen warmteoverdracht plaats. Als gevolg blijven kou, vocht en schimmel buiten, gaat de energierekening omlaag en heeft je huis een constante aangename temperatuur. De voordelen van het isoleren van je huis met isolatiefolie op een rij:
isoleert. Voor het isoleren aan de koude kant van je woning, gebruik je over het algemeen damp-open isolatiefolie. Een damp-open folie zorgt voor een ademende isolatie. Het laat vocht aan de binnenkant verdampen en houdt tegelijkertijd vocht buiten. Voor het isoleren aan de warme kant van je woning is een dampdichte isolatiefolie ideaal, op voorwaarde dat er aan de buitenkant geen dampdichte isolatiefolie of afwerking aanwezig is. Het zorgt ervoor dat vocht van de warme binnenkant van je huis, niet de koudere buitenconstructie bereikt. Hierdoor krijgen vocht en schimmels geen kans.
Je kunt in principe elke ruimte van je huis van binnen en van buiten isoleren. Het meeste rendement krijg je door de ruimtes te isoleren die grenzen aan de buitenlucht. Denk hierbij aan het dak van je zolder, je buitenmuren en je kruipruimte. Maar ook je binnenmuren en plafonds verdienen aandacht. Je huis isoleren met isolatiefolie zorgt voor een lagere energierekening, meer wooncomfort en draagt bij aan een beter milieu.
De gemiddelde kosten voor het isoleren van een huis komen uit op € 10.000,- tot € 20.000,- na aftrek van subsidie. Deze ruwe schatting is gebaseerd op het gebruik van traditionele isolatiematerialen. Kies je ervoor om je huis te isoleren met isolatiefolie, dan ben je een stuk voordeliger uit. Het materiaal kost minder, je hebt weinig gereedschap nodig en het is eenvoudig aan te brengen. Door de geringe investering verdien je de kosten snel terug met een lagere energierekening en meer wooncomfort in je huis.