Liever persoonlijk contact?

Neem dan gerust contact op met één van onze isolatiefolie experts.

Je kunt ons ook altijd mailen Bekijk alle producten

Dampdichte folie

Dampdichte folie

Dampdichte folies beschermen tegen vocht. De waterdichte toplaag houdt condens tegen en voorkomt schade aan de constructie van je woning. Dampdichte folies gebruik je vooral om binnenruimtes te isoleren, waarbij de aangrenzende buitenruimte nog geen dampdichte isolatielaag heeft. Denk aan massieve vloeren, wanden en plafonds. Onze dampdichte folies bestaan uit meerdere lagen en hebben een superieure isolerende werking. Bekijk ons complete assortiment dampdichte folies.

Onze dampdichte folies zijn:

 • 1. duurzaam, energiebesparend en milieuvriendelijk.
 • 2. voorzien van een superieure isolerende werking, zowel in de zomer als in de winter.
 • 3. dunner dan traditionele isolatiematerialen.
 • 4. anti-allergeen. Ze leveren geen huidirritatie of allergieën op.
 • 5. snel en eenvoudig aan te brengen.
Lees meer

Onze dampdichte folies

Isolatiefolie 18 S R+ 19-laags
Deze dunne dampdichte 19-laagse isolatiefolie heeft een rti-waarde van 5.80 m² K/W. Deze folie is perfect geschikt om de binnenzijde van je woning te isoleren, zolang de buitenkant van de woning nog geen dampdichte isolatielaag heeft. Het lichte en eenvoudig te verwerken materiaal is ideaal voor het isoleren van vloeren, muren en plafonds.

Isolatiefolie 11 SP 11-laags
Deze ruimtebesparende isolatiefolie met 11 lagen en is de dunste dampdichte isolatiefolie die we in ons assortiment hebben. Toch heeft de folie een zeer hoge rti-waarde van 4.00 m² K/W. Met een dikte van 25 mm dik is deze dampdichte folie eenvoudig aan te brengen in elke binnenruimte, waarvan de buitenkant niet dampdicht geïsoleerd is.

Wat is dampdichte folie?

Dampdichte folie is een waterkerende isolatiefolie die ervoor zorgt dat vocht, kou en schimmel niet in de constructie van de woning trekken. Vocht dat ontstaat door te ademen, te koken of te douchen wil een weg naar buiten vinden. Goed ventileren helpt om dit vocht af te voeren. Toch kan dit niet voorkomen dat er problemen ontstaan doordat vocht in de constructie van het dak, de vloer of de wanden trekt. Een dampdichte folie is waterdicht, waardoor de constructie van de woning wordt beschermd.

Dampdichte of dampremmende folie?

Voor de beste isolatiewaarde kies je voor een dampdichte folie. Dampremmende folie werkt net als dampdichte folie waterkerend tegen vocht dat van binnenuit je woning komt. Er is één verschil. Dampremmende folie heeft een ademende structuur en sluit de isolatielaag niet helemaal af. Hoewel een dampremmende folie dus niet hetzelfde is als een dampdichte folie, remt het de doorlaatbaarheid van vocht. Hierdoor isoleert het iets minder goed dan dampdichte folie.

Wanneer gebruik je geen dampdichte folie?

Een dampdichte folie gebruik je wanneer je de binnenkant van je huis isoleert. Voorwaarde is wel dat er aan de aangrenzende buitenkant geen dampdichte isolatielaag is aangebracht. Is deze er wel, dan gebruik je voor de binnenkant van je woning een damp-open isolatiefolie. Ook voor het isoleren van je woning aan de buitenkant is een damp-open folie de beste optie. Een goede keuze is, bijvoorbeeld, onze SR40A++ damp-open isolatiefolie.

product

Meerlaagse isolatiefolie 18 S R+ 19-laags

Geschikt voor   product product +5
RTI   RTI 5.80 m2.k/W

Afmetingen  c.a. 10m x 1,5m
Lagen  19
€ 213,53
p/m2 € 14,24

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
 • completed benefit Energiebesparend
 • completed benefit Anti-allergeen
 • completed benefit 10 jaar garantie
 • completed benefit Hoge klanttevredenheid
 • completed benefit Snelle levering
product

Isolatiefolie 11 SP 11-laags

Geschikt voor   product product +4
RTI   RTI 4.00 m2.K/W

Afmetingen  c.a. 10m x 1,5m
Lagen  11
€ 170,82
p/m2 € 11,39

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Bekijk alle producten
 • usp Ruimtebesparend
 • usp Scherp geprijsd
 • usp Eenvoudig te monteren
 • usp Snel geleverd