Liever persoonlijk contact?

Neem dan gerust contact op met één van onze isolatiefolie experts.

Je kunt ons ook altijd mailen Bekijk alle producten

Spinvliesfolie

Wat is spinvliesfolie?

Spinvliesfolie is een dampdoorlatende folie die waterkerend is. De folie wordt toegepast aan de buitenkant van het dakbeschot. Onder de dakpannen zit de isolatiefolie. Daar bovenop wordt de dampdoorlatende spinvliesfolie toegepast zodat je geen problemen krijgt met het dakbeschot. Mochten er zich lekkages voordoen, dan loopt het dankzij de spinvliesfolie naar buiten in plaats van binnen. Lees meer over spinvliesfolie.
Lees meer

Waar wordt spinvliesfolie voor gebruikt?

Spinvliesfolie is sterk en kan uitstekend tegen vocht. Komt het dak bloot te liggen? Dan beschermt de folie het dakbeschot. Dankzij de vochtwerende laag aan de buitenkant en een dampdoorlatende laag aan de binnenkant is wordt dak zowel van binnen als van buiten beschermd tegen regen en ander vocht.

Welke verschillende soorten spinvlies bouwfolie zijn er?

Er zijn verschillende soorten spinvliesfolie. In ons aanbod vind je vier typen. Alle soorten kunnen goed tegen vocht. Het verschil zit in het aantal gram. Zo hebben we 120-, 140-, en 150-grams spinvliesfolie.
 • - 120 grams spinvliesfolie is een prima waterkerende spinvliesfolie maar is iets minder sterk ten opzichte van de 140- of 150-grams folie. Dit verklaart waarom de 120-grams folie iets goedkoper is.
 • - De meest gangbare en onze meest verkochte spinvliesfolie is onze eigen Renifol 140-grams spinvliesfolie. Deze folie is sterker en gemaakt van topkwaliteit. Daardoor kun je er zorgeloos overheen lopen. Dit type spinvliesfolie is vooral populair onder de aannemers, maar ook particuliere klussers kunnen deze met een gerust hart toepassen.
 • - Voor de klussers die liever voor een nóg sterkere variant willen kiezen, raden wij onze 150-grams spinvliesfolie aan.

UV-bestendige facadefolie

De meeste spinvliesfolies zijn niet UV-bestendig. Wanneer de zon voor een lange tijd op het folie schijnt, kan deze verweren. Het is dan niet meer waterdicht. Daarom vind je ook facade-spinvliesfolie in ons assortiment. Deze is UV-bestendig en wordt het meeste gebruikt bij buitengevelbekleding. Buitengevelbekleding heeft vaak naden van ongeveer 0,5 centimeter tot 1 centimeter. Daardoor wordt de onderliggende spinvliesfolie blootgesteld aan zonlicht. Door facedefolie te gebruiken, voorkom je dat het door het zonlicht beschadigt. Onze UV-bestendige facade spinvliesfolie is helemaal zwart en heeft een speciale coating waardoor deze waterdicht blijft en bij lekkage al het water naar buiten wegvoert. Onze facadefolie is ook zeer geschikt bij het renoveren van een dak waar oude holle dakpannen op liggen. Dit soort dakpannen zijn aan alle kanten open waardoor zonlicht de onderliggende spinvliesfolie bereikt en bij reguliere spinvliesfolie scheuren en gaten kan veroorzaken. Daarom is het aanbrengen van facadefolie in deze situatie de beste keuze omdat deze UV-bestendig is en daardoor de kwaliteit behoudt.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een goede spinvliesfolie?

Een goede folie uitzoeken kan lastig lijken. Er zijn een paar kenmerken waar een goede spinvliesfolie aan moet voldoen. Een goede spinvliesfolie is:
 • 1. absoluut waterdicht;
 • 2. ademend zodat wat eronder ligt niet gaat stikken of rotten;
 • 3. een folie met een waterkering van W1-niveau. Dit is het hoogste level waterkerigheid
De hoogte van de prijs bepaalt niet per se de kwaliteit van een goede spinvliesfolie. Onze betaalbare spinvliesfolies voldoen aan al de bovenstaande eigenschappen. Ze houden nattigheid buiten terwijl de ademende werking het dakbeschot in uitstekende conditie houdt.

Hoe verwerkt je spinvliesfolie op het dak?

Spinvliesfolie is gemakkelijk aan te brengen op het dak. Het begint met het uitrollen van de folie. Het gunstigste is om de spinvliesfolie rechts naar links of links naar rechts horizontaal uit te rollen en daarna naar boven toe. Dit werkt waterloopkundig het beste omdat zo het water het snelste afgevoerd kan worden. Zorg dat de bedrukte kant van het materiaal aan de buitenkant ligt. Dit is de vochtwerende laag en zorgt voor de bescherming, let hier daarom goed op bij het aanbrengen. Zijn er onderbrekingen op het dak zoals een dakkapel, VELUX-ramen of schoorstenen? Snijd dan de spinvliesfolie schuin in en vouw de folie naar boven toe. Zo ontstaat er een L-vorm en kan het water niet via de zijkanten van het dak naar binnen. Mocht de spinvliesfolie bij het vouwen niet blijven zitten, dan kun je altijd gebruik maken van een slagnietmachine om deze goed te bevestigen. Om de gevouwen en gesneden spinvliesfolie weer waterdicht te maken, gebruik je onze reparatietape voor spinvliesfolie om deze hoeken waterdicht af te plakken. Vervolgens rol je de spinvliesfolie vanaf de ene helft van het dak verticaal over de nok van het dak zodat ook de nok goed waterdicht is afgedekt. We raden aan om de spinvliesfolie verticaal naar boven af te rollen en deze met ruim 75 centimeter over de nok van het huis af te laten rollen. Als je ook vanaf de andere helft van het dak spinvliesfolie aanbrengt, ontstaat een overlapping. Je kunt met de slagnietmachine de overlappende stukken folie vastnieten zodat er geen ruimte ontstaat tussen de overlapping.

Spinvliesfolie aanbrengen bij de zijkant van het dak:

Ga je spinvliesfolie aan de zijkant van het dak aanbrengen? Zorg dan dat de folie iets over de gevel hangt bij het uitrollen. Vervolgens kun je de gevelpannen terugplaatsen en snijd je het overtollige folie weg met bijvoorbeeld een snijmes. Waar de goot van het dak zit, kun je de spinvliesfolie gerust wat langer laten zodat water netjes wegloopt in de goot en niet in de buurt komt van het dakbeschot.

Let op het type dak bij het aanbrengen van spinvliesfolie

Bij daken met een dakhelling tot 25 graden raden we aan 10 tot 15 centimeter aan spinvliesfolie te laten overlappen. Bij flauwere dakhellingen van minder dan 25 graden, denk bijvoorbeeld aan platte daken, is het belangrijk dat er een grotere overlapping is, namelijk 25 tot 30 centimeter. Anders loop je het risico dat door de wind water en vuil onder de spinvliesfolie komt en het dakbeschot aantast. Wil je naast het extra overlappen nóg meer zekerheid om water en vuil onder de folie te vermijden, dan kun je de naden bij de overlapping altijd aftapen met de daarvoor bestemde afplaktape voor spinvliesfolie. Dan weet je zeker dat het dak waterdicht is.

Spinvliesfolie voor wanden en gevels

Spinvliesfolie kan ook gebruikt worden bij HSB (houtskeletbouw) aan de buitenzijde wanneer het gaat om een dichte gevel constructie. De waterkerende werking van de spinvliesfolie wordt optimaal benut wanneer je net als met het dak de folie eerst horizontaal uitrolt en vervolgens van beneden naar boven verticaal afrolt. Is er sprake van een opengevelconstructie, dan adviseren wij om facadefolie aan te brengen vanwege de UV-bestendige en waterkerende capaciteit.

De voordelen van ISOdiscount

Bescherm je huis tegen vocht met een passende folie uit ons aanbod. Dit zijn voordelen van ISOdiscount:
 • - Topkwaliteit voor een scherpe prijs
 • - Dun en ruimtebesparend materiaal
 • - Hoge dampdichtheid
 • - Milieuvriendelijk & duurzaam
 • - Superieure beschermende werking

product

Spinvliesfolie 140

Geschikt voor   product product +1

Afmetingen  50 x 1,5m
Gewicht  140 gr/m2
€ 76,00
p/m2 € 1,01

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
 • completed benefit Energiebesparend
 • completed benefit Anti-allergeen
 • completed benefit 10 jaar garantie
 • completed benefit Hoge klanttevredenheid
 • completed benefit Snelle levering
product

Spinvliesfolie 120

Geschikt voor   product product +1

Afmetingen  50 x 1,5m
Gewicht  120 gr/m2
€ 70,00
p/m2 € 0,93

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
product

UV bestendige folie

Geschikt voor  

Afmetingen  50 x 1,5m
Gewicht meter  210 gr/m2
€ 299,50
p/m2 € 4,00

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
 • completed benefit Energiebesparend
 • completed benefit Anti-allergeen
 • completed benefit 10 jaar garantie
 • completed benefit Hoge klanttevredenheid
 • completed benefit Snelle levering
product

Fassade folie

Geschikt voor   product product +1

Afmetingen  50 x 1,5m
Gewicht meter  210 gr/m2
€ 299,50
p/m2 € 4,00

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Bekijk alle producten
 • usp Ruimtebesparend
 • usp Scherp geprijsd
 • usp Eenvoudig te monteren
 • usp Snel geleverd