Het beste isolatiemateriaal voor een schuin dak

ISOdiscount keuzehulp

Een groot deel van de warmte in huis ontsnapt via het dak. Met dakisolatie kun je tot wel 25% op je energierekening besparen. Schuine daken kun je van binnen of van buiten isoleren. Isolatiefolie is de beste keuze voor het isoleren van schuine daken, welke zijde van het dak je ook wil isoleren. Vergeleken met traditionele isolatiematerialen, zoals glaswol of EPS-platen, is isolatiefolie dunner, lichter en makkelijker te verwerken. Op deze pagina vertellen we je welke isolatiefolies geschikt zijn voor het isoleren van een schuin dak.

De voordelen

  • Energiebesparend
  • Zeer ruimtebesparend
  • Anti-allergeen
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Hoge klanttevredenheid

Waarom een schuin dak isoleren met isolatiefolie?

Isolatiefolie is handiger in gebruik dan traditionele isolatiematerialen zoals glas- of steenwol. Het is drie tot vijf keer dunner en daardoor ruimtebesparend. Vooral bij dakranden, goten en raamkozijnen is dit merkbaar. Een ander pluspunt is dat isolatiefolie anti-allergeen is, waardoor je geen speciale kleding hoeft te dragen en het geen jeuk, irritatie of allergieën veroorzaakt.

  • Duurzaam, energiebesparend en milieuvriendelijk.
  • Superieure isolatiewaarde en optimaal wooncomfort.
  • Dunner dan traditionele isolatie en daardoor een ongewijzigd dakaanzicht.
  • Levert geen huidirritatie of allergieën op.
  • Is snel en eenvoudig aan te brengen.

Verwerking eenvoudig. Ik heb de folie direct tegen het dakbeschot geniet en merkte direct dat de zolder behaaglijker is zonder verwarming. Ik had nog een aantal rollen over. Deze kon ik met PostNL terugsturen en de volgende dag is keurig het aankoopbedrag teruggestort.

Martin, Zoeterwoude

De beste isolatiefolie voor een schuin dak

Schuine daken kun je van binnen of van buiten isoleren. Welke isolatiefolie het beste past bij jouw isolatieklus, hangt af van waar je de isolatiefolie aanbrengt en of er al een isolerende laag aanwezig is. Welke isolatiefolie je ook nodig hebt, ISOdiscount heeft de beste isolatiefolie voor jouw klus.

De beste dakisolatie voor een schuin dak – binnen

Welke isolatiefolie het beste is voor de binnenkant van je schuine dak, hangt af van de huidige isolatie. Als de buitenkant van het dak al een dampdichte isolatielaag heeft, dan kies je voor de binnenkant een hoogwaardige damp-open isolatiefolie. Hiermee voorkom je dat vocht gevangen wordt in je dakconstructie. Is er geen dampdichte isolatielaag aan de buitenkant, dan is een meerlaagse dampdichte isolatiefolie de beste keuze.

De beste dakisolatie voor een schuin dak – buiten

Voor de buitenkant van een schuin dak is het belangrijk om te kiezen voor een isolatiefolie die ademt. Zo kan vocht uit de dakconstructie naar buiten, maar niet naar binnen. Een voorbeeld van een ademende isolatiefolie is een meerlaagse damp-open isolatiefolie. Deze isolatiefolie beschermt je dakconstructie tegen invloeden van kou, vocht en schimmel en zorgt tegelijkertijd voor meer wooncomfort.

Prijzen van dakisolatie

IsolatiemateriaalGemiddelde materiaalkosten per m2
Isolatiefolie€ 10 tot 15,-
PUR-isolatieplaten€ 20 tot 25,-
PIR-isolatieplaten€ 25 tot 30,-
EPS isolatieplaten€ 15 tot 25,-
Gespoten PUR€ 15 tot 30,-
Minerale wol€ 15 tot 30,-

De gemiddelde materiaalkosten per m2 zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van het dak, wel of niet uitbesteden van de werkzaamheden en de beschikbare subsidieregelingen. Met of zonder subsidie is isolatiefolie de voordeligste keuze.

Advies nodig of direct bestellen?

Bekijk onze producten en bestel snel en eenvoudig. We hebben een ruime voorraad en kunnen snel leveren. Eerst advies nodig? Neem contact op.