Liever persoonlijk contact?

Neem dan gerust contact op met één van onze isolatiefolie experts.

Je kunt ons ook altijd mailen Bekijk alle producten

Isolatiefolie zolder

De zolder isoleren met isolatiefolie

Wist je dat het isoleren van de zolder een slimme manier is om energie en kosten te besparen? Warmte stijgt en daardoor gaat maar liefst 25% van de warmte verloren via het dak als jouw zolder niet goed is geïsoleerd.
Lees meer

Zolder isolatie voordelen

Je zolder isoleren met een isolatiefolie of ook wel zolder isolatiefolie, van ISOdiscount, is om meerdere reden te aan te raden:
 • 1. Top kwaliteit voor een scherpe prijs
 • 2. Dun & ruimtebesparend isolatiemateriaal
 • 3. Milieuvriendelijk & duurzaam
 • 4. Superieure isolerende werking isolatiefolie

Dak of zoldervloer isoleren?

Je hebt besloten om je zolder aan te pakken en de ruimte goed te isoleren. Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat de beste manier is om de zolder te isoleren. Moet je alleen de zoldervloer isoleren of ook het dak? Dit is afhankelijk van het gebruiksdoel van de zolder. Ga je de zolder alleen als opslagruimte gebruiken? Dan is het voldoende om alleen de zoldervloer te isoleren. Wil je er een slaapkamer of werkruimte van maken? Dan wil je er een comfortabele plek creëren en is het fijn als ook het dak goed is geïsoleerd. Het dak kan zowel van binnen als van buiten van isolatiemateriaal worden voorzien. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

De vloer van de zolder isoleren

Het voordeel van het isoleren van de zoldervloer is dat de warmte uit de andere kamers niet meer verdwijnt naar de zolder, waardoor je minder energie verbruikt. De vloer isoleren is bovendien goedkoper dan het isoleren van het dak. De manier waarop je vloerisolatie aanbrengt, hangt af van de constructie van de vloer. We leggen je hieronder uit hoe je een vloer met een houten draagstructuur en massieve draagstructuur isoleert. Massieve draagstructuur Bij een betonnen vloer wordt het isolatiemateriaal op de vloer zelf bevestigd. Eerst breng je een dampwerende folie aan. Het is belangrijk dat je de randen goed afsluit met tape.

Hoe zolder isoleren van binnenuit?

Door het dak van de zolder van binnenuit te isoleren, creëer je een aangenaam klimaat. Zo wordt de ruimte geschikt voor een extra slaapkamer of werkkamer. Voor optimaal comfort is het belangrijk dat je aan de binnenzijde van het dak een dampdichte laag aanbrengt. Vervolgens breng je een dampscherm van isolatiefolie aan. Bekijk hier ons assortiment aan isolatiefolies. Snijd de folie niet te kort af, want de foliebanen moeten zo’n 10 centimeter over elkaar heen vallen. Zo kan je de foliebanen gemakkelijk aan elkaar plakken met isolatietape. Zorg ervoor dat alle overlappingen afgedicht zijn. Dit geldt ook voor aansluitingen met bijvoorbeeld de wanden. Tenslotte sluit je het dak af met gipsplaten, stucplaten of een andere plaat naar keuze.

Zolderdak aan de buitenkant isoleren

Als de dakbedekking aan vervanging toe is, of als de gehele dakconstructie moet worden vervangen, kun je het dak ook aan de buitenkant isoleren. Dit is uiteraard een flinke ingreep, maar een goede optie als het dak wordt gerenoveerd en de binnenkant van de zolder al netjes is afgewerkt met isolatiefolie.

Wat kost het om een zolder te isoleren?

Het isoleren van je zolder is een goede investering. Je bespaart op energiekosten, de zolder wordt een comfortabele plek én het voegt waarde toe aan jouw woning. De zolder isoleren is een relatief makkelijke klus als je de juiste stappen volgt. ISOdiscount levert hoogwaardige isolatiefolies waarmee je jouw zolder eenvoudig kunt isoleren. Een relatief nieuw product dat ten opzichte van traditionele materialen een aantal onderscheidende eigenschappen heeft: ruimtebesparend, eenvoudig aan te brengen en anti-allergeen. Bestel snel jouw isolatiefolie in onze webshop.

product

Meerlaagse isolatiefolie 18 S R+ 19-laags

Geschikt voor   product product +5
RTI   RTI 5.80 m2.k/W

Afmetingen  c.a. 10m x 1,5m
Lagen  19
€ 213,53
p/m2 € 14,24

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
 • completed benefit Energiebesparend
 • completed benefit Anti-allergeen
 • completed benefit 10 jaar garantie
 • completed benefit Hoge klanttevredenheid
 • completed benefit Snelle levering
product

Damp-open dakisolatiefolie SR40A++

Geschikt voor   product product +3
RTI   RTI 6.00 m2.k/W

Afmetingen  c.a. 10m x 1,5m
Lagen  11
€ 256,20
p/m2 € 17,08

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
product

Isolatiefolie 11 SP 11-laags

Geschikt voor   product product +4
RTI   RTI 4.00 m2.K/W

Afmetingen  c.a. 10m x 1,5m
Lagen  11
€ 170,82
p/m2 € 11,39

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Bekijk alle producten
 • usp Ruimtebesparend
 • usp Scherp geprijsd
 • usp Eenvoudig te monteren
 • usp Snel geleverd