Liever persoonlijk contact?

Neem dan gerust contact op met één van onze isolatiefolie experts.

Je kunt ons ook altijd mailen Bekijk alle producten

Isolatiefolie kruipruimte

Isolatiefolie kruipruimte

Een koude en vochtige luchtstroom probeert altijd een weg naar boven te vinden. Dat zorgt voor koude voeten en maakt je vloer kwetsbaar voor houtrot en schimmels. Om een comfortabel leefklimaat in huis te creëren en je vloerconstructie te beschermen kun je je kruipruimte isoleren met isolatiefolie.
Lees meer

Waarom je kruipruimte isoleren met isolatiefolie?

Kruipruimte isolatie zorgt voor warme voeten, zonder dat je je vloer hoeft uit te breken. Door isolatiefolie aan te brengen in de kruipruimte bescherm je je woning tegen invloeden vanuit de bodem, zoals vocht, schimmels en koude lucht. Isolatiefolie is bovendien lichter en dunner dan isolatieplaten en wol, waardoor het gemakkelijk zelf aan te brengen is. Daarnaast heeft isolatiefolie een hoge isolatiewaarde, waardoor je aanzienlijk kunt besparen op energiekosten. De voordelen van het isoleren van je kruipruimte met isolatiefolie op een rij:
 • 1. Vloer kan blijven liggen.
 • 2. Beschermt je woning tegen kou, vocht en schimmels.
 • 3. Isolatiefolie is lichter, dunner en goedkoper dan andere isolatiematerialen.
 • 4. Eenvoudig zelf je kruipruimte isoleren.
 • 5. Hoge isolatiewaarde en hoge energiebesparing.

Onze kruipruimte isolatiefolies

Kruipruimte isolatiefolie 18 S R+ 19-laags

Onze dampdichte 18 S R+ isolatiefolie met 19 lagen is uitstekend geschikt voor het isoleren van je massieve vloer vanuit de kruipruimte. Deze waterdichte folie zorgt ervoor dat kou, vocht en schimmel niet kunnen doordringen in de constructie van je vloer. Met een rti-waarde van 5.80 m² K/W helpt deze folie energie te besparen tegen een betaalbare prijs.
Kruipruimte isolatiefolie 11 SP 11-laags
Onze dampdichte 11 SP isolatiefolie met 11 lagen is een waterdichte isolatiefolie bestaande uit 11 reflecterende lagen. Ondanks dat deze folie dunner is dan de 19-laagse variant, heeft de folie nog steeds een uitstekende rti-waarde van 4.00 m² K/W. Met een dikte van 25 mm is deze folie makkelijk aan te brengen tegen een massieve vloer.
Damp-open kruipruimte isolatiefolie SR40A++
Onze meerlaagse damp-open isolatiefolie SR40A++ heeft een ademende structuur die uitstekend geschikt is voor het isoleren van houten vloeren vanuit de kruipruimte. Deze folie is voorzien van microperforatie en een waterkerende toplaag. Hierdoor vind condens vanuit de vloerconstructie een weg naar buiten, zonder dat de vloerconstructie wordt aangetast door houtrot en schimmel. Met een superieure rti-waarde van 6.00 m² K/W is deze meerlaagse isolatiefolie geschikt voor elke houten vloer.

Wat is een kruipruimte?

De kruipruimte, ook wel kruipkelder genoemd, is een scheiding tussen de vloer van je woning en de grond waar je woning op gebouwd is. Deze ruimte is meestal 50 tot 80 centimeter hoog. Vaak is het een verzamelplaats voor leidingwerk, zoals gasleidingen, waterleidingen, elektriciteit en afvoeren. In de meeste huizen zit het luik met toegang tot de kruipruimte, onder de deurmat bij de voordeur. Nieuwbouwhuizen hebben, door moderne technieken, niet altijd een kruipruimte.

Wat is het verschil tussen bodem- en vloerisolatie?

Bij kruipruimte isolatie kun je zowel de bodem als de vloer isoleren. De meest effectieve manier van kruipruimte isolatie is vloerisolatie. Hierbij breng je isolatiefolie aan tegen de onderkant van de vloer van je woning. Heb je een massieve vloer, dan bereik je het beste resultaat met een dampdichte isolatiefolie. Bestaat je vloer uit een houten constructie, dan is het belangrijk dat je ademende isolatiefolie aanbrengt. De beste optie hiervoor is een meerlaagse damp-open isolatiefolie. Bij bodemisolatie breng je een isolerende laag aan tegen de grond van de kruipruimte. Je gebruikt hiervoor het beste een ventilerende damp-open isolatiefolie. Benieuwd hoe je kruipruimte isolatie aan kunt brengen? Lees ons stappenplan om je kruipruimte te isoleren.

product

Meerlaagse isolatiefolie 18 S R+ 19-laags

Geschikt voor   product product +5
RTI   RTI 5.80 m2.k/W

Afmetingen  c.a. 10m x 1,5m
Lagen  19
€ 213,53
p/m2 € 14,24

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
 • completed benefit Energiebesparend
 • completed benefit Anti-allergeen
 • completed benefit 10 jaar garantie
 • completed benefit Hoge klanttevredenheid
 • completed benefit Snelle levering
product

Isolatiefolie 11 SP 11-laags

Geschikt voor   product product +4
RTI   RTI 4.00 m2.K/W

Afmetingen  c.a. 10m x 1,5m
Lagen  11
€ 170,82
p/m2 € 11,39

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Bekijk alle producten
 • usp Ruimtebesparend
 • usp Scherp geprijsd
 • usp Eenvoudig te monteren
 • usp Snel geleverd