Kruipruimte isoleren

Stappenplan om zelf je kruipruimte te isoleren

Met kruipruimte isolatie bespaar je gemiddeld 10 tot 15% op je energierekening. Door je kruipruimte te isoleren met isolatiefolie blijft je vloer aangenaam warm en koelt je huis minder snel af. Met dit handige stappenplan maak je jouw huis comfortabeler en energiezuiniger.

De voordelen

  • Energiebesparend
  • Zeer ruimtebesparend
  • Anti-allergeen
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Snelle levering uit voorraad

Waarom je kruipruimte isoleren met isolatiefolie?

Kruipruimte isolatie bezorgt je warme voeten, terwijl je vloer gewoon kan blijven liggen. Door isolatiefolie aan te brengen in je kruipruimte bescherm je je woning tegen invloeden vanuit de bodem, zoals vocht, schimmels en koude lucht. Plus isolatiefolie is lichter dan isolatieplaten en isolatiewol en daardoor eenvoudig zelf aan te brengen. Daarnaast heeft isolatiefolie een hoge isolatiewaarde, waardoor je ook nog eens flink bespaart op energiekosten.

Hier staamn de voordelen van je kruipruimte isoleren met isolatiefolie op een rij:

  • Vloer kan blijven liggen.
  • Beschermt je woning tegen kou, vocht en schimmels.
  • Isolatiefolie is lichter dan andere isolatiematerialen.
  • Eenvoudig zelf je kruipruimte isoleren.
  • Hoge isolatiewaarde en hoge energiebesparing.

Wat heb je nodig om je kruipruimte te isoleren?

Materialen

Benodigdheden

Stappenplan

Stap 1

Maak je kruipruimte toegankelijk

Begin bij het toegankelijk maken van je kruipruimte. Ruim losliggende rommel op en zorg voor een egaal werkoppervlak.Dit zorgt ervoor dat je de isolatiefolie goed luchtdicht kunt aanbrengen, waardoor vocht, kou en schimmel niet meer door de vloer heen kunnen dringen.

Stap 2

Meet het te isoleren oppervlak

Meet de lengte van de kruipruimte. Zo weet je op welke lengte je de isolatiefolie af moet snijden. Zorg ervoor dat je altijd haaks op de bestaande vloerbalken meet.

Stap 3

Maak de isolatiefolie op maat

Rol buiten de kruipruimte de isolatiefolie uit en snij de benodigde hoeveelheid af met het ISOdiscount snijmes of knip deze op maat met de ISOdiscount schaar. Hou een extra marge van 10 cm aan, zodat je het te isoleren oppervlak volledig luchtdicht kunt isoleren. Bereken hoeveel banen isolatiefolie je nodig hebt.

Stap 4

Bevestig de isolatiefolie

Trek de isolatiefolie de kruipruimte in. Het stevige materiaal is hier sterk genoeg voor. Begin in een hoek en breng de isolatiefolie haaks op de vloerbalken aan met een nietmachine. Laat elke baan isolatiefolie met 10 cm overlappen. Gebruik ISOdiscount tape om de banen luchtdicht te maken.

Stap 5

Afwerken

Zet de folie vast met houten latten langs de randen en de muren. Plaats voor extra stevigheid twee extra latten haaks op de vloerbalken in het midden. Zo zorg je ervoor dat de isolatiefolie ook op de lange termijn goed blijft zitten. Snij de overtollige isolatiefolie weg met het ISOdiscount snijmes.

Welke isolatiefolie is geschikt voor mijn kruipruimte?

Welke isolatiefolie je het beste voor je kruipruimte kunt gebruiken, hangt af van het type ondervloer dat je wil isoleren. Met dampdichte folie behaal je betere isolatiewaarden, maar deze folie is niet voor elke vloer geschikt. Dampdichte folie laat namelijk geen vocht door. Dit maakt een houten vloer gevoeliger voor houtrot, doordat je bij het isoleren het vocht insluit tussen de folie en de vloer. Daarom is damp-open isolatiefolie een betere keuze voor houten vloeren. Voor massieve en betonnen vloeren is een meerlaagse dampdichte isolatiefolie een goede keuze.

Hoe kan ik mijn bestaande kruipruimte isolatie verbeteren?

Is je kruipruimte al voorzien van isolatie, maar is deze gedateerd en levert deze niet het gewenste rendement op? Dan kun je overwegen om isolatiefolie over je bestaande isolatie aan te brengen. Is de bestaande isolatie te veel beschadigd? Verwijder dan eerst de oude isolatie voordat je isolatiefolie aanbrengt.

Hoe isoleer ik een vochtige kruipruimte?

Kruipruimte isolatie is bij uitstek geschikt om vocht in je kruipruimte te verminderen. Heeft je huis een houten ondervloer, meet dan wel eerst de houtvochtigheid van de vloer met een houtvochtmeter. Is de houtvochtigheid hoger dan 20 procent, wacht dan met isoleren van je kruipruimte. Leg dampremmende isolatiefolie op de bodem van je kruipruimte en wacht tot de houtvochtigheid is gedaald. Zo voorkom je dat je vocht insluit tussen het isolatiemateriaal en de houten vloer.

Wat zijn de kosten om je kruipruimte te isoleren met isolatiefolie?

De kosten van het isoleren van je kruipruimte hangt af van het te isoleren oppervlak, de staat van je kruipruimte en de locatie van je woning. Gemiddeld kost het isoleren van je kruipruimte met traditionele isolatiematerialen zo’n € 2.200,-. Je kruipruimte isoleren met isolatiefolie is voordeliger. De materiaalkosten liggen laag en je kunt eenvoudig zelf je kruipruimte isoleren. Hierdoor is de terugverdientijd korter dan wanneer je voor andere isolatiematerialen kiest en een professional in moet huren.

Advies nodig of direct bestellen?

Bekijk onze producten en bestel snel en eenvoudig. We hebben een ruime voorraad en kunnen snel leveren. Eerst advies nodig? Neem contact op.