De beste muurisolatie

ISOdiscount keuzehulp

Muren isoleren met isolatiefolie is een voordelige en rendabele manier om je woning te isoleren. Isolatiefolie kun je toepassen op binnenmuren, buitenmuren en in spouwmuren. Plus het is ook nog eens snel uit te voeren. Traditionele isolatiematerialen, zoals minerale wol of isolatieplaten, nemen meer ruimte in, zijn duurder in aanschaf en lastiger te verwerken. Bovendien heeft isolatiefolie een superieure isolerende werking. Waar andere isolatiematerialen alleen isoleren op basis van geleiding, isoleert isolatiefolie op drie manieren: geleiding, convectie en straling. ISOdiscount heeft voor elke muur de juiste folie. Welke isolatiefolie de beste keuze is voor jouw klus vertellen we je op deze pagina.

De voordelen

  • Energiebesparend
  • Zeer ruimtebesparend
  • Anti-allergeen
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Hoge klanttevredenheid

Waarom kiezen voor muurisolatie van ISOdiscount?

Onze dunne isolatiefolies zijn perfect voor het isoleren van binnenmuren, buitenmuren en spouwmuren. Ze zorgen ervoor dat je muren niet veel dikker worden, waardoor het uiterlijk van je huis bijna niet verandert en je minder leefruimte hoeft op te geven. Het aanbrengen van de folie is eenvoudig en veroorzaakt geen jeuk of irritatie. Door je muren te isoleren met isolatiefolie bespaar je op energie en stijgt je wooncomfort.

  • Duurzaam, energiebesparend en milieuvriendelijk.
  • Superieure isolatiewaarde, zowel in de zomer als in de winter.
  • Dunner dan traditionele isolatiematerialen en daardoor ruimtebesparend.
  • Levert geen huidirritatie of allergieën op.
  • Is snel en eenvoudig aan te brengen.

De beste muurisolatie

Welke isolatiefolie geschikt is voor jouw muur, hangt af van het type muur dat je wil isoleren. Welke isolatie je ook nodig hebt, ISOdiscount heeft de beste muurisolatie voor jouw muur.

De beste buitenmuurisolatie

Heb je buitenmuren met een luchtspouw, dan is spouwmuurisolatie de beste optie. Ook zonder luchtspouw kun je een buitenmuur isoleren. Een hoogwaardige meerlaagse damp-open isolatiefolie is de beste keuze. Deze folie zorgt ervoor dat de constructie van je buitenmuur kan blijven ademen, zonder dat er vocht, kou en schimmel naar binnen komt.

De beste binnenmuurisolatie

Muurisolatie van binnenuit is ook mogelijk. Binnenmuren isoleren doe je met behulp van een voorzetwand. Voor het isoleren van binnenmuren geeft een meerlaagse dampdichte isolatiefolie het beste resultaat. Isoleer je een buitenmuur van binnen en is er aan de buitenkant al een dampdichte isolatielaag? Dan kies je voor de binnenmuur een damp-open folie. Dit voorkomt vochtophopingen in de constructie van je muur.

De beste spouwmuurisolatie

De meest voorkomende manier van muurisolatie is spouwmuurisolatie. Een luchtspouw bestaat uit twee muren met een kleine ruimte ertussen. Woningen van na 1920 hebben over het algemeen een spouw en kunnen worden voorzien van spouwmuurisolatie. Voor spouwmuurisolatie is een dampdichte isolatiefolie.

Prijzen van muurisolatie

Isolatiemateriaal muurisolatieGemiddelde materiaalkosten per m2
Isolatiefolie€ 10 tot 15,-
Glaswol€ 15 tot 20,-
EPS parels€ 20 tot 25,-
PUR schuim€ 25 tot 30,-

De gemiddelde materiaalkosten per m2 zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van je muur, wel of niet uitbesteden van de werkzaamheden en de beschikbare subsidieregelingen. Met of zonder subsidie is isolatiefolie de voordeligste keuze.

Het is nu buiten 33 graden om 5 uur in de middag. Binnen 22 graden. Voordat ik deze isolatie had aangebracht op mijn spouwloze muur was het verschil zeker de helft minder.

Peter, Eerbeek

Advies nodig of direct bestellen?

Bekijk onze producten en bestel snel en eenvoudig. We hebben een ruime voorraad en kunnen snel leveren. Eerst advies nodig? Neem contact op.