Het beste dunne isolatiemateriaal

ISOdiscount keuzehulp

Met isolatiefolie bespaar je zo’n 20 cm ruimte in de isolatielaag, vergeleken met traditionele isolatiematerialen zoals glas- en steenwol. Door de superieure isolerende werking van isolatiefolie van optimaal wooncomfort zonder concessies te doen aan ruimte. Onze dunne isolatiefolies blokkeren warmteoverdracht door geleiding, convectie en straling. Zo reflecteert isolatiefolie de hitte naar buiten in de zomer en houdt het in de winter warmte vast. ISOdiscount heeft een ruime keuze aan dunne isolatiematerialen voor elke ruimte. Op deze pagina vertellen we welke dunne isolatiefolie de beste keuze is voor jouw project.

De beste isolatiefolies voor:

Waarom kiezen voor dunne isolatiefolie van ISOdiscount?

Onze dunne isolatiematerialen zijn speciaal ontworpen voor optimale thermische prestaties en ruimtebesparing. Het materiaal is drie tot vijf keer dunner dan traditionele isolatiematerialen, zoals glas- en steenwol. Onze dunne isolatiematerialen kun je gebruiken voor elke ruimte in huis, zoals muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Bovendien zijn onze folies eenvoudig aan te brengen en anti-allergeen. De dunne isolatiefolies van ISOdiscount verhogen je wooncomfort en verlagen je energierekening.

  • Duurzaam, energiebesparend en milieuvriendelijk.
  • Superieure isolatiewaarde, zowel in de zomer als in de winter.
  • Dunner dan traditionele isolatiematerialen en daardoor ruimtebesparend.
  • Levert geen huidirritatie of allergieën op.
  • Is snel en eenvoudig aan te brengen.

Wij waren op zoek naar een goede isolatie waar minimaal ruimte mee verloren ging om onze zeeschouw te isoleren. We kozen voor de isolatiefolie 11SP. Monteren is uiteraard een eitje. Let wel op dat je voldoende plakband mee neemt wanneer je veel rare hoekjes etc. hebt. De werking van de folie is goed te merken met de uitstraling van je lichaamswarmte, wanneer je er vlak onder staat. Duidelijke informatie op de website, snelle levering / afhandeling en flexibiliteit met afhalen. Op alle vragen is een antwoord waar je wat mee kunt.

Ferry, Dordrecht

Welk dun isolatiemateriaal kies je?

Afhankelijk van de plek (dak, vloer, plafond, schuur, muur, kruipruimte) die je gaat isoleren zijn er verschillende dunne isolatiefolies beschikbaar. Elke folie heeft specifieke kenmerken, zoals het aantal lagen waaruit de folie is opgebouwd en de dampremmendheid. Deze kenmerken bepalen samen de isolerende waarde en op welke plek in huis je de dunne folie het beste kunt gebruiken.

Damp-open isolatiefolie SR40A++ 11-laagse dampdichte isolatiefolie 11SP 19-laagse dampdichte isolatiefolie 18SR+
Dakisolatie van binnenuit
check
check
Dakisolatie van buitenaf
check
Vloerisolatie van een houten vloer
check
Vloerisolatie van een massieve vloer
check
check
Binnenmuurisolatie
check
check
Buitenmuurisolatie
check
check
check
Bekijk product Bekijk product Bekijk product

* Is er aan de buitenzijde een dampremmende of dampdichte isolatielaag, dan is een damp-open isolatiefolie de beste keuze. Kies je toch voor een dampdichte isolatiefolie, dan kan vocht in de constructie van je woning worden ingesloten en loop je het risico op houtrot en vochtproblemen.

** Kies een damp-open folie voor buitenmuren zonder luchtspouw.

De beste dunne isolatiefolie voor elke ruimte

Welke ruimte je ook gaat isoleren, met de dunne isolatiefolies van ISOdiscount ben je verzekerd van het beste isolatiemateriaal voor jouw project.

Waarom kiezen voor ISOdiscount:

  • Energiebesparend
  • Anti-allergeen
  • 10 jaar garantie
  • Snel leverbaar
  • Meer wooncomfort

Dunne binnenmuurisolatie

Onze dunne isolatiefolies zijn de ideale oplossing voor het isoleren van je binnenmuren. Dankzij het dunne materiaal verlies je geen ruimte en profiteer je tegelijkertijd van de superieure isolerende werking. Voor een optimale isolatiewaarde kies je een dunne dampdichte isolatiefolie voor je binnenmuren.

Dunne buitenmuurisolatie

Ook voor het isoleren van buitenmuren zijn onze dunne isolatiefolies uitstekend geschikt. We bieden zowel dunne dampdichte als damp-open isolatiefolies voor buitenmuren. Voor buitenmuurisolatie zonder luchtspouw is een dunne damp-open isolatiefolie de beste keuze. Is er een spouw of wordt deze gecreëerd, dan is een dunne dampdichte isolatiefolie de beste optie.

Dunne dakisolatie

Onze dunne isolatiefolies zijn ruimtebesparend, waardoor je geen plafonds hoeft te verlagen of het dakaanzicht verandert. Voor een optimale isolatiewaarde gebruik je een damp-open isolatiefolie voor dakisolatie van buitenaf en een dampdichte isolatiefolie om je dak van binnenuit te isoleren. Zo houd je vocht, kou en schimmel buiten.

Dunne vloerisolatie

Zelfs in ruimtes met een beperkte inbouwhoogte kun je vloeren isoleren met onze dunne isolatiefolies. Welke isolatiefolie geschikt is voor jouw vloer, hangt af van het type vloer dat je hebt. Houten vloeren moeten kunnen ademen, omdat ze gevoelig zijn voor vocht en houtrot. Voor dit vloertype is een dunne damp-open folie de beste keuze. Voor stenen, betonnen of kwaaitaalvloeren werkt een dampdichte folie het beste.

De superieure isolerende werking van dunne isolatiefolie

Isolatiefolie is een dun isolatiemateriaal met een superieure isolerende werking. De folie bestaat uit meerdere reflecterende lagen en isolerend schuim. Het gaat op drie manieren warmteoverdracht tegen: warmtegeleiding, convectie en thermostraling. Vergelijk het met een warm kopje koffie. Raak je het kopje aan, dan voel je de warmte (geleiding). Houd je je handen erboven, dan voel je warme, opstijgende lucht (convectie). Zonder het kopje aan te raken, voel je stralingswarmte als je je handen eromheen houdt (thermostraling).

Advies nodig of direct bestellen?

Bekijk onze producten en bestel snel en eenvoudig. We hebben een ruime voorraad en kunnen snel leveren. Eerst advies nodig? Neem contact op.