Liever persoonlijk contact?

Neem dan gerust contact op met één van onze isolatiefolie experts.

Je kunt ons ook altijd mailen Bekijk alle producten

Isolatiefolie houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een snelle en veelzijdige bouwmethode. Bij deze bouwmethode bestaat de constructie van de muren, vloeren en daken uit een open structuur. Een woning met houtskeletbouw warmt veel sneller op dan andere bouwconstructies. Hierdoor is dit een duurzame manier van bouwen. Voor elke woning met houtskeletbouw hebben wij de juiste isolatiefolie. Bekijk ons complete assortiment isolatiefolies.

Waarom isolatiefolie voor houtskeletbouw?

Houtskeletbouw zorgt voor een comfortabel en gezond binnenklimaat. Isolatiefolie van ISOdiscount is in combinatie met houtskeletbouw, een uitstekende keuze, omdat onze folies:
 • 1. zorgen voor extra energiebesparing. Houtskeletbouw warmt veel sneller op dan andere bouwconstructies. Isolatiefolie houdt deze warmte vast, waardoor je minder hoeft te stoken.
 • 2. ruimtebesparend zijn. Isolatiefolie is dun en licht, wat bij houtskeletbouw een groot voordeel is. Het neemt weinig ruimte in beslag, waardoor je meer bruikbare ruimte in je woning overhoudt.
 • 3. eenvoudig hoge rti-waardes bereiken wanneer je deze combineert met houtskeletbouw. Dit zorgt voor een comfortabel leefklimaat in huis.
 • 4. ademen en daardoor vocht kunnen afvoeren, waardoor er minder kans is op schade door vocht, kou of schimmel en de constructie van je woning langer meegaat.
 • 5. tegen relatief lage kosten aangebracht kunnen worden ten opzichte van traditionele isolatiematerialen.
Lees meer

Onze isolatiefolies voor houtskeletbouw

Isolatiefolie 18 S R+ 19-laags
Deze dunne dampdichte 19-laagse isolatiefolie heeft een superieure rti-waarde van 5.80 m² K/W. Deze folie is perfect geschikt om de binnenzijde van je woning met houtskeletbouw te isoleren, zolang de buitenkant van de woning nog geen dampdichte isolatielaag heeft. Vergelijkend met traditionele isolatiematerialen, is deze folie ruimtebesparend. Na afwerking is de isolatielaag zo’n 20 cm dunner dan wanneer je isoleert met glas- of steenwol. Het lichte en makkelijk te verwerken materiaal is ideaal voor het isoleren van vloeren, muren en plafonds.
Isolatiefolie 11 SP 11-laags
De ruimtebesparende isolatiefolie met 11 lagen is de dunste dampdichte isolatiefolie die we in ons assortiment hebben. Ondanks de dikte heeft de folie een zeer hoge rti-waarde van 4.00 m² K/W. Met een dikte van 25 mm dik is deze dampdichte folie eenvoudig aan te brengen in elke binnenruimte, waarvan de buitenkant niet dampdicht geïsoleerd is.
Dampopen isolatiefolie SR40A++
Onze meerlaagse dampopen isolatiefolie SR40A++ heeft een RTI-waarde van 6.00 m² K/W. Deze waarde is gelijk aan de isolerende werking van een traditionele isolatielaag van 24 cm dik. Je kunt deze folie zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde gebruiken van je houtskeletbouw. Doordat de folie is voorzien van microperforatie, kan condens worden afgevoerd naar buiten. Dit zorgt ervoor dat de houtskeletbouwstructuur kan blijven ademen.

Dakisolatie voor houtskeletbouw

Voor het isoleren van een schuin dak met balken van binnenuit kun je onze 19-laagse dampdichte isolatiefolie gebruiken, zolang er aan de buitenkant geen dampdichte isolatielaag is aangebracht. Voor het isoleren van een garagedak, plat dak, of een dak van buitenaf, is onze meerlaagse dampopen isolatiefolie SR40A++ de beste keuze.

Wandisolatie voor houtskeletbouw

Binnenwanden kun je het beste isoleren met een meerlaagse dampdichte isolatiefolie, behalve als de buitenkant al dampdichte isolatie heeft. In dat geval is damp-open folie beter. Voor isolatie van wanden aan de buitenkant van de woning is een damp-open folie de beste optie.

Vloerisolatie voor houtskeletbouw

Isoleer je een houten vloer vanuit de kruipruimte, dan kies je voor een meerlaagse damp-open isolatiefolie. Is er geen kruipruimte of is deze niet toegankelijk, dan kun je de vloer ook van bovenaf isoleren. Dit is wel iets bewerkelijker. Voor de beste resultaten gebruik je hiervoor ook een damp-open folie.

Wat kost isolatiefolie voor houtskeletbouw?

Isolatiemateriaal                     Gemiddelde materiaalkosten per m2
Isolatiefolie € 10 tot 15,-
PUR-isolatieplaten € 15 tot 40,-
Gespoten PUR € 25 tot 35,-
EPS isolatieplaten € 15 tot 40,-
Glas- of steenwol € 20 tot 40,-
Icynene € 25 tot 40,-
Isolatiefolie voor houtskeletbouw kost € 10,- tot € 15,- per m2. De gemiddelde materiaalkosten per m2, zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zoals de staat van het te isoleren oppervlak, het wel of niet uitbesteden van de werkzaamheden en de beschikbare subsidieregelingen. Met of zonder subsidie is isolatiefolie de voordeligste keuze.

product

Meerlaagse isolatiefolie 18 S R+ 19-laags

Geschikt voor   product product +5
RTI   RTI 5.80 m2.k/W

Afmetingen  c.a. 10m x 1,5m
Lagen  19
€ 213,53
p/m2 € 14,24

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
 • completed benefit Energiebesparend
 • completed benefit Anti-allergeen
 • completed benefit 10 jaar garantie
 • completed benefit Hoge klanttevredenheid
 • completed benefit Snelle levering
product

Damp-open dakisolatiefolie SR40A++

Geschikt voor   product product +3
RTI   RTI 6.00 m2.k/W

Afmetingen  c.a. 10m x 1,5m
Lagen  11
€ 256,20
p/m2 € 17,08

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
product

Isolatiefolie 11 SP 11-laags

Geschikt voor   product product +4
RTI   RTI 4.00 m2.K/W

Afmetingen  c.a. 10m x 1,5m
Lagen  11
€ 170,82
p/m2 € 11,39

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Bekijk alle producten
 • usp Ruimtebesparend
 • usp Scherp geprijsd
 • usp Eenvoudig te monteren
 • usp Snel geleverd