De beste kruipruimte isolatie

ISOdiscount keuzehulp

Met kruipruimte isolatie verbruik je jaarlijks veel minder energie om je huis te verwarmen. Gemiddeld bespaar je zo’n 10 tot 15% op je energierekening. Je kunt in je kruipruimte vloer- of bodemisolatie toepassen. Ten opzichte van traditionele isolatiematerialen, zoals minerale wol of PUR-isolatie, is isolatiefolie makkelijker aan te brengen, voordeliger en profiteer je van dezelfde superieure isolatiewaarde. Op deze pagina vertellen we je welke isolatiefolies geschikt zijn voor het isoleren van de kruipruimte.

De voordelen

  • Energiebesparend
  • Zeer ruimtebesparend
  • Anti-allergeen
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Hoge klanttevredenheid

Waarom de kruipruimte isoleren met isolatiefolie?

Kruipruimte isolatie zorgt voor een aangename vloertemperatuur, zonder dat je je vloer hoeft open te breken. Het aanbrengen van isolatiefolie in de kruipruimte biedt bescherming tegen vocht, schimmels en koude lucht. Isolatiefolie, lichter en dunner dan isolatieplaten en minerale wol, is gemakkelijk aan te brengen. Met een hoge isolatiewaarde draagt het niet alleen bij aan het comfort in huis, het leidt ook tot aanzienlijke energiebesparingen.

  • De vloer hoeft niet te worden opengebroken.
  • Bescherming tegen kou, vocht en schimmels.
  • Lichter en dunner dan andere isolatiematerialen.
  • Levert geen huidirritatie of allergieën op.
  • Is snel en eenvoudig aan te brengen.

De beste isolatiefolie voor kruipruimtes

In een kruipruimte kun je bodem- en vloerisolatie toepassen. Welke isolatiefolie je het beste kunt gebruiken hangt af van waar je de isolatie aanbrengt en de staat van je kruipruimte. ISOdiscount heeft de beste isolatiefolies voor elke kruipruimte.

De beste vloerisolatie voor kruipruimtes

Voor vloerisolatie in de kruipruimte hangt de keuze voor isolatiefolie af van het type vloer dat je hebt. Houten vloeren moeten kunnen blijven ademen. Een meerlaagse damp-open isolatiefolie zorgt ervoor dat er geen vocht, kou en schimmel naar binnen kan, maar wel naar buiten. Voor massieve vloeren, zoals een beton, steen of kwaaitaal, is een hoogwaardige meerlaagse dampdichte isolatiefolie de beste keuze.

De beste bodemisolatie voor kruipruimtes

Bij bodemisolatie breng je een laag isolatiefolie aan op de bodem van de kruipruimte. Hoewel het rendement iets lager is dan bij vloerisolatie, werkt bodemisolatie alsnog energiebesparend. Voor bodemisolatie is een meerlaagse dampremmende isolatiefolie de beste keuze. Deze isolatiefolie zorgt ervoor dat de kruipruimte kan blijven ademen en zorgt er tegelijkertijd voor dat de kruipruimte droger wordt en minder vocht en kou de vloer bereiken.

Ik heb de vloer geïsoleerd. Resultaat is boven verwachting.

Paul Bakker, Heemskerk

Isolatiemateriaal kruipruimteGemiddelde materiaalkosten per m2
Isolatiefolie€ 10 tot 15,-
PUR-schuim€ 25 tot 35,-
lcynene schuim€ 25 tot 35,-
EPS isolatieplaten€ 15 tot 25,-
PUR-isolatieplaten€ 20 tot 40,-
Minerale wol€ 15 tot 30,-
Isolatiemateriaal bodemisolatieGemiddelde materiaalkosten per m2
Isolatiefolie€ 10 tot 15,-
EPS-parels€ 20 tot 30,-
Schelpenisolatie€ 30 tot 50,-

De gemiddelde materiaalkosten per m2 zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van je kruipruimte, wel of niet uitbesteden van de werkzaamheden en de beschikbare subsidieregelingen. Met of zonder subsidie is isolatiefolie de voordeligste keuze.

Advies nodig of direct bestellen?

Bekijk onze producten en bestel snel en eenvoudig. We hebben een ruime voorraad en kunnen snel leveren. Eerst advies nodig? Neem contact op.