Beste isolatiemateriaal dak

ISOdiscount keuzehulp

Een ongeïsoleerd dak zorgt voor 25% meer warmteverlies via het dak. Met goede dakisolatie bespaar je niet alleen op je energiekosten, maar maak je ook je huis comfortabeler. Er zijn verschillende isolatiematerialen beschikbaar om je dak van binnen of buiten te isoleren, zoals minerale wol, EPS-platen of gespoten PUR. Maar geen isolatiemateriaal is zo eenvoudig aan te brengen en ruimtebesparend als isolatiefolie. Isolatiefolie biedt zowel voor de buitenkant (damp-open) als voor de binnenkant (dampdicht) de beste hoogwaardige isolatie.

De voordelen

  • Energiebesparend
  • Zeer ruimtebesparend
  • Anti-allergeen
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Hoge klanttevredenheid

Waarom een dak isoleren met isolatiefolie?

Isolatiefolie is duurzaam en bespaart ruimte. Het beschermt tegen vocht, kou en schimmel, waardoor het binnen veel comfortabeler wordt. In de winter behoudt het de warmte en in de zomer blijft het lekker koel. Omdat isolatiefolie drie tot vijf keer dunner is dan traditionele isolatiematerialen, verandert het uiterlijk van je dak nauwelijks. Dit is vooral handig bij dakranden, goten en raamkozijnen. Bovendien is het materiaal anti-allergeen, waardoor je geen beschermende kleding hoeft te dragen.

  • Duurzaam, energiebesparend en milieuvriendelijk.
  • Superieure isolatiewaarde en optimaal wooncomfort.
  • Dunner dan traditionele isolatie en daardoor een ongewijzigd dakaanzicht.
  • Levert geen huidirritatie of allergieën op.
  • Is snel en eenvoudig aan te brengen.

De beste dakisolatie

Je kunt je dak isoleren met damp-open of dampdichte isolatiefolie. Welke isolatiefolie geschikt is voor jouw dak, is afhankelijk van waar je de isolatie wil aanbrengen en of er al isolatie aanwezig is. Welke isolatiefolie je ook nodig hebt, ISOdiscount heeft de beste folie voor jouw klus.

De beste damp-open isolatiefolie voor je dak

De beste damp-open isolatiefolie is een hoogwaardige meerlaagse variant. Meestal gebruik je damp-open isolatiefolie aan de buitenkant van je dak. Deze folie zorgt ervoor dat je dakconstructie kan blijven ademen, zonder dat kou, vocht of schimmel binnendringen. Je kunt ook damp-open isolatiefolie van binnenuit gebruiken. Bijvoorbeeld als er al een dampdichte isolatielaag aan de buitenkant is.

De beste dampdichte isolatiefolie voor je dak

Dampdichte isolatiefolie gebruik je aan de binnenkant van je dak, als er aan de buitenkant nog geen dampdichte isolatielaag aanwezig is. Een dak met een dampdichte isolatielaag aan de binnen- en buitenkant is gevoelig voor houtrot in de dakconstructie. De beste dampdichte isolatiefolie bestaat uit meerdere lagen. Bijvoorbeeld deze 19-laagse variant.

Prijzen van dakisolatie

IsolatiemateriaalGemiddelde materiaalkosten per m2
Isolatiefolie€ 10 tot 15,-
Glaswol€ 10 tot 20,-
Rotswol€ 20 tot 25,-
EPS isolatieplaten€ 10 tot 20,-
PUR isolatieplaten€ 20 tot 25,-
PIR isolatieplaten€ 25 tot 30,-
Gespoten PUR€ 15 tot 30,-
Gespoten glaswol€ 20 tot 30,-
Papiervlokken€ 20 tot 35,-

De gemiddelde materiaalkosten per m2 zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de conditie van je dak, of je het werk uitbesteedt en welke subsidies er beschikbaar zijn. Met of zonder subsidie is isolatiefolie de voordeligste keuze.

Ik heb van de zomer 300 vierkante meter dak geïsoleerd direct op het dakbeschot. Het is heel goed te verwerken. Het verschil van isolatie is ook heel goed te merken we hadden eerst 7cm steenwol tussen de kepers maar daar was weinig van te merken dus nu hebben we een super isolatie zeer tevreden.

Maastricht

Advies nodig of direct bestellen?

Bekijk onze producten en bestel snel en eenvoudig. We hebben een ruime voorraad en kunnen snel leveren. Eerst advies nodig? Neem contact op.