De beste vloerisolatie voor een houten vloer

ISOdiscount keuzehulp

Hout is een natuurlijk materiaal dat krimpt en uitzet door veranderingen in temperatuur. Kou, vocht en schimmel trekken er gemakkelijk doorheen. Een geïsoleerde houten vloer zorgt niet alleen voor warme voeten en meer comfort, maar het verlengt ook de levensduur van je vloer. Voor het isoleren van een houten vloer is een dampdoorlatende isolatiefolie de beste keuze. Deze folie zorgt ervoor dat vocht en kou niet in de houten constructie doordringen en helpt houtrot te voorkomen. Op deze pagina vertellen we je welke isolatiefolies de beste keuze zijn voor het isoleren van een houten vloer.

De voordelen

  • Energiebesparend
  • Zeer ruimtebesparend
  • Anti-allergeen
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Hoge klanttevredenheid

Waarom een houten vloer isoleren met isolatiefolie?

Door je houten vloer te isoleren met isolatiefolie krijg je een behaaglijke vloer. Doordat er minder vocht uit de kruipruimte omhoog komt, ontstaat er een gezonder binnenklimaat. Kortom, je huis wordt comfortabeler en je energierekening gaat omlaag. Het is ook nog eens makkelijk aan te brengen en neemt weinig ruimte in beslag. Dit maakt isolatiefolie een praktische keuze voor het isoleren van je houten vloer.

  • Duurzaam, energiebesparend en milieuvriendelijk.
  • Superieure isolatiewaarde en daardoor meer wooncomfort.
  • Dunner dan traditionele isolatiematerialen en daardoor ruimtebesparend.
  • Levert geen huidirritatie of allergieën op.
  • Is snel en eenvoudig aan te brengen.

De beste isolatiefolie voor een houten vloer

Een houten vloer kun je op twee manieren isoleren: met of zonder kruipruimte. Met de isolatiefolies van ISOdiscount beschik je over de beste vloerisolatie voor jouw houten vloer.

De beste isolatiefolie voor een houten vloer met kruipruimte

Heb je een goed bereikbare kruipruimte, dan is het isoleren van je houten vloer via de kruipruimte een logische keuze. Isolatiefolie aanbrengen in de kruipruimte is eenvoudig en vereist geen breekwerk. Een meerlaagse damp-open isolatiefolie geeft het beste resultaat. Met deze folie blijft de structuur van je vloer in topconditie, doordat de constructie kan blijven ademen en gelijktijdig beschermt is tegen aantasting door vocht en kou.

De beste isolatiefolie voor een houten vloer zonder kruipruimte

Heb je geen kruipruimte of is deze lastig te bereiken, dan kun je een houten vloer ook van bovenaf isoleren. Kies voor een hoogwaardige damp-open isolatiefolie met meerdere lagen. Je brengt de folie direct aan op het houten oppervlak en plaatst daar een nieuwe vloer overheen die je vervolgens afwerkt met laminaat, parket, vinyl of iets anders. Het beste moment om je houten vloer van bovenaf te isoleren is wanneer je toch al van plan bent om een nieuwe vloer te leggen.

IsolatiemateriaalGemiddelde materiaalkosten per m2
Isolatiefolie€ 10 tot 15,-
PUR-isolatieplaten€ 15 tot 40,-
Gespoten PUR€ 25 tot 35,-
EPS isolatieplaten€ 15 tot 40,-
Glas- of steenwol€ 20 tot 40,-
Icynene€ 25 tot 40,-

De gemiddelde materiaalkosten per m2 zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van je betonvloer, wel of niet uitbesteden van de werkzaamheden en de beschikbare subsidieregelingen. Met of zonder subsidie is isolatiefolie de voordeligste keuze.

Al een aantal keren isolatie hier besteld. Wordt goed meegedacht en altijd goed bereikbaar of snel met terug reageren.

Ruud, Leiden

Advies nodig of direct bestellen?

Bekijk onze producten en bestel snel en eenvoudig. We hebben een ruime voorraad en kunnen snel leveren. Eerst advies nodig? Neem contact op.