Wat is het voordeel van isolatiefolie t.o.v. traditionele isolatiematerialen?
Isolatiefolie is dunner, goedkoper, flexibeler en eenvoudiger aan te brengen dan traditionele isolatiematerialen. Daarnaast heeft een superieure isolerende werking.
- 1. Besparing op energiekosten
- 2. Vergunning niet vereist (uitzondering op monumenten)
- 3. Goedkoper dan buitengevelisolatie
- 4. Isoleert beter dan spouwmuurisolatie
- 5. Elke kamer apart isoleren, waardoor je de klus kan opdelen
- 6. Bijdragen aan beter milieu
Muurisolatiefolie 18 S R+ 19-laags
De 18 S R+
19-laags isolatiefolie is een dampdichte isolatiefolie. Deze hoogwaardige meerlaagse isolatiefolie is geschikt voor het isoleren van spouwmuren en binnenmuren, zolang er aan de buitenkant geen dampdichte isolatielaag aanwezig is. Met een rti-waarde van 5.80 m² K/W reguleert deze isolatiefolie warmte en kou perfect.
Dampopen muurisolatiefolie SR40A++
Met onze hoogwaardige
dampopen isolatiefolie SR40A++ krijgt je muur dezelfde isolerende werking als een isolatielaag van 24 cm. Deze folie is perfect voor buitenmuren. Heeft je buitenmuur al een dampdichte isolatielaag, dan kun je deze isolatiefolie ook gebruiken voor je binnenmuren. De folie heeft microperforaties, waardoor vocht naar buiten kan en je muur kan blijven ademen. De waterafstotende toplaag vormt een barrière tegen vocht, kou en schimmel, waardoor deze niet van buitenaf kunnen doordringen in je muurconstructie. Zo maak je je huis comfortabel en goed beschermd.
Muurisolatiefolie 11 SP 11-laags
Wanneer elke centimeter telt, is onze
11-laagse dampdichte isolatiefolie een slimme keuze. Deze folie heeft een uitstekende isolerende werking met een rti-waarde van 4.00 m2 K/W. Je kunt deze folie gebruiken voor zowel binnenmuren als spouwmuren, zolang er aan de buitenkant geen dampdichte isolatielaag is aangebracht. Zo bespaar je energie zonder veel ruimte op te geven.
Hoe kan ik een binnenmuur isoleren?
Er zijn twee manieren om je binnenmuren te isoleren. De eerste manier is door de binnenmuren te isoleren die grenzen aan de buitenkant van je woning, zoals de voorkant en de achterkant bij rijtjeshuizen. De tweede manier is om tussenmuren te isoleren, zoals de muren tussen twee slaapkamers. Voor een optimaal resultaat, kun je ook beide manieren combineren.
Hoe kan ik een halfsteens muur isoleren?
Een halfsteens muur isoleer je het beste met een spouw. Bij een bestaande spouw breng je plakpennen aan met behulp van polymeerkit. Je drukt de isolatie door de plakpen en plaatst vervolgens aan beide zijden een afhouder op de plakpen. Creëer je een nieuwe spouw, dan kun je gebruikmaken van spouwankers. De isolatiefolie druk je op de spouwankers en vervolgens plaats je een afhouder aan beide zijden van de spouwanker.
Hoe breng ik isolatiefolie aan op mijn wand of muur?
Onze isolatiefolies zijn heel eenvoudig aan te brengen. Bekijk onze stappenplannen voor het isoleren van binnenmuren, buitenmuren en spouwmuren.
Waar moet ik op letten voordat ik mijn muren ga isoleren?
Als je isolatiemateriaal wilt gaan aanbrengen, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten.
- Zoek uit of je de binnenmuur mag isoleren
Niet elke muur mag je isoleren. Woon je in een monumentaal pand of heb je een huurwoning, dan kunnen er regels gelden voor muurisolatie. Verdiep je dus voorafgaand aan het isoleren in de regelgeving.
- Ga na of er vochtproblemen zijn en los deze op
Behandel vochtproblemen voordat je isolatie gaat aanbrengen. Controleer je muren en muurconstructie op vochtplekken, vorstschade en scheuren in de muur en los eventuele problemen op.
- Voorkom nieuwe vochtproblemen
Als je je muur netjes hebt geïsoleerd, wil je natuurlijk vermijden dat vocht zich een weg vindt in en achter het isolatiemateriaal. Vocht leidt tot schade aan de muur en zorgt voor schimmels. Dit is schadelijk voor je gezondheid en de kwaliteit van het isolatiemateriaal. Om vochtproblemen te voorkomen, bieden wij verschillende dampdoorlatende isolatiefolies en dampdichte isolatiefolies aan.
- Zoek uit welke aanpassingen je moet doen in de leefruimtes
Bekijk welke aanpassingen je moet doen in de leefruimtes. Isolatiefolie is dun en daardoor ruimtebesparend, maar toch kan het voorkomen dat je radiatoren, vensterbanken en kabels moet verleggen.
- Voorkom koudebruggen en luchtlekken
Binnengevelisolatie kan zorgen voor koudebruggen. Dit zijn plaatsen waar de isolatielaag wordt doorbroken, wat weer leidt tot vochtproblemen. Daarom moet het isoleren van de binnenmuren luchtdicht gebeuren. Dit zal het warmteverlies zo veel mogelijk beperken.
- Creëer voldoende ventilatie
Het is dus belangrijk dat de isolatie luchtdicht is, wil je er optimaal van kunnen genieten. Hier staat tegenover dat je een goede ventilatie en juiste klimaatregeling in huis moet hebben.