De beste vloerisolatie voor een betonvloer

ISOdiscount keuzehulp

Met een geïsoleerde betonvloer heb je altijd warme voeten. Vloerisolatie zorgt voor meer wooncomfort en verlaagt je energierekening. Voor het isoleren van een betonvloer kun je verschillende isolatiematerialen gebruiken, zoals isolatiefolie, PUR-isolatieplaten of minerale wol. Het beste resultaat bereik je met isolatiefolie. Folie heeft een superieure isolatiewaarde, is eenvoudig aan te brengen en neemt weinig ruimte in. Op deze pagina vertellen we je welke isolatiefolies de beste keuze zijn voor het isoleren van een betonvloer.

De voordelen

  • Energiebesparend
  • Zeer ruimtebesparend
  • Anti-allergeen
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Hoge klanttevredenheid

Waarom een betonvloer isoleren met isolatiefolie?

Met de isolatiefolies van ISOdiscount gaat de vloertemperatuur van je betonvloer merkbaar omhoog. Koude voeten zijn verleden tijd, je bespaart op energiekosten en het wooncomfort verbetert aanzienlijk. Bovendien is isolatiefolie eenvoudig aan te brengen en is het dunner dan traditionele isolatiematerialen, waardoor het een praktische keuze is voor het isoleren van je betonvloer.

  • Duurzaam, energiebesparend en milieuvriendelijk.
  • Superieure isolatiewaarde en daardoor meer wooncomfort.
  • Dunner dan traditionele isolatiematerialen en daardoor ruimtebesparend.
  • Levert geen huidirritatie of allergieën op.
  • Is snel en eenvoudig aan te brengen.

De beste isolatiefolie voor een betonvloer

Een betonvloer kun je op twee manieren isoleren: met of zonder kruipruimte. Met de isolatiefolies van ISOdiscount beschik je over de beste vloerisolatie voor jouw betonvloer.

De beste isolatiefolie voor een betonvloer met kruipruimte

Heb je een toegankelijke kruipruimte, dan is het isoleren van je betonvloer via de kruipruimte de beste optie. Met een meerlaagse dampdichte isolatiefolie behaal je een optimale isolatiewaarde. Deze folie laat geen kou, vocht en schimmel door. Hierdoor blijft de constructie van je vloer in goede conditie en verbetert het wooncomfort in huis. Het aanbrengen van isolatiefolie via de kruipruimte is eenvoudig. Je bevestigt de isolatiefolie met behulp van een raamwerk dicht tegen de betonvloer aan.

De beste isolatiefolie voor een betonvloer zonder kruipruimte

Heb je geen kruipruimte of is deze niet toegankelijk, dan kun je met isolatiefolie je betonvloer van bovenaf isoleren. Hiervoor gebruik je een hoogwaardige isolatiefolie met meerdere lagen die dampdicht is. Het handigste moment om je betonvloer van bovenaf te isoleren, is als je toch al van plan bent een nieuwe vloer te plaatsen. Je plaatst de isolatiefolie rechtstreeks op de betonnen vloer en stort daarbovenop een nieuwe vloer, die je vervolgens afwerkt met tegels, laminaat, vinyl of iets anders.

Prijzen van vloerisolatie voor een betonvloer

IsolatiemateriaalGemiddelde materiaalkosten per m2
Isolatiefolie€ 10 tot 15,-
PUR-isolatieplaten€ 15 tot 40,-
Gespoten PUR€ 25 tot 35,-
EPS isolatieplaten€ 15 tot 40,-
Glas- of steenwol€ 20 tot 40,-
Icynene€ 25 tot 40,-

De gemiddelde materiaalkosten per m2 zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van je betonvloer, wel of niet uitbesteden van de werkzaamheden en de beschikbare subsidieregelingen. Met of zonder subsidie is isolatiefolie de voordeligste keuze.

Isodiscount geeft eerlijke en betrouwbare informatie. Ook als hun isolatiemateriaal soms niet de beste optie is, geven ze dat eerlijk aan. Dat geeft een fijn en betrouwbaar gevoel! Ze denken goed met de klant mee!

G. M. , Zeeland

Advies nodig of direct bestellen?

Bekijk onze producten en bestel snel en eenvoudig. We hebben een ruime voorraad en kunnen snel leveren. Eerst advies nodig? Neem contact op.