Liever persoonlijk contact?

Neemt u dan gerust contact op met onze expert op het gebied van isolatiefolie

U kunt ons ook altijd mailen Bekijk alle producten

Isolatiefolie dak

Dakisolatiefolie 18 S R+ 19-laags

18 S R+ 19-laags isolatiefolie: een flexibele en ruimtebesparende oplossing met een indrukwekkende isolatiewaarde van 5.80 m²·K/W. Deze isolatiefolie is perfect voor uw dak en reguleert zowel warmte als kou. Met gemakkelijke verwerking, antiallergische eigenschappen en een oppervlak van 15 m² per rol biedt deze isolatiefolie optimale gebruiksvriendelijkheid.

Dampopen dakisolatiefolie SR40A++

Ontdek onze dampopen isolatiefolie SR40A++ voor effectieve dakisolatie. Deze meerlaagse reflecterende folie met ademende structuur heeft een hoge RTI-waarde van 24 cm en biedt uitstekende thermische reflectie, zonder condensatiegevaar dankzij microperforatie. Met waterafstotende bovenlaag en directe toepasbaarheid op dakbeschot behoudt u architectonische details. Eenvoudig horizontaal aanbrengen met overlap en reparatiespinvliesfolietape voor naden; minimale tengel-dikte voor probleemloze panlat-plaatsing.

UV-bestendige dakfolie

Voor de ultieme bescherming voor uw dakisolatie kiest u voor ISOdiscount's dampopen UV-bestendige folie voor uw dak. Deze folie is perfect geschikt voor diverse gevelpanelen, zoals die met open voegen en houten panelen. Biedt duurzame bescherming voor uw gevelisolatie, zelfs onder invloed van langdurige UV-straling. Ontdek de waarde van onze UV-bestendige folie en houd uw dakisolatie beschermd en efficiënt.
Lees meer

Zelf een schuin dak isoleren met isolatiefolie

Wist je dat je door het isoleren van een schuin dak tot wel 30% energie bespaart? Het aanbrengen van dakisolatie is een investering, maar is het meer dan waard. Je bespaart jaarlijks namelijk flink op de energierekening. Bovendien verhoogt het de waarde van je woning. Ben je een klusser? Dan kan je het dak zelf isoleren en houd je de kosten relatief laag doordat je enkel het materiaal betaalt. Uiteraard kan je de dakisolatie ook uitbesteden aan een professioneel isolatiebedrijf. In dit blog lees je wanneer je dakisolatie zelf doet of aan een specialist overlaat, of je het dak aan de binnen- of buitenkant isoleert én hoe je de isolatiefolies van ISOdiscount gebruikt.

Zelf dak isoleren of vakman?

Ben je vrij handig en niet vies van klussen in huis, dan kan je het dak zelf isoleren. Dit is goed te doen als je een schuin dak hebt en je het dak van binnenuit kunt isoleren. Is dit niet mogelijk en moet het dak aan de buitenkant worden geïsoleerd? Dan is het verstandig om een professioneel isolatiebedrijf in te schakelen. Hetzelfde geldt als je een plat dak of dakkapel hebt. Dit is een complexere klus dan een schuin dak, dus laat dit ook aan een specialist over. Je wilt tenslotte voorkomen dat je vocht, schimmel of rottend hout in je dak krijgt. Heeft het dak al een isolatielaag? Kijk dan of de isolatie verbeterd kan worden door het monteren van een extra laag (zoals met onzedunne flexibele isolatiefolie) of de bestaande laag kan worden vervangen. Woon je in een huurhuis, bespreek dan eerst met jouw verhuurder de mogelijkheden, voordat je zelf aan de slag gaat. Heb je een zolder die je niet verwarmt en kunt afsluiten met een deur of zolderluik? Kies dan voor het isoleren van de zoldervloer. Deze manier is sneller en kost minder geld dan het isoleren van het schuine dak. Wil je meer weten over hoe je een zolder isoleert? Lees dan dit blog.

De binnenkant of buitenkant van een schuin dak isoleren?

Je bent van plan je dak te isoleren om een aangenaam klimaat in je woning te creëren. Zo wordt de ruimte bijvoorbeeld geschikt voor een slaapkamer of werkkamer. Nu vraag je je misschien af, moet ik mijn dak van binnenuit of van buitenaf isoleren? Dit is allebei mogelijk. Aan beide manieren zitten voor- en nadelen. Isoleer je de binnenkant van het dak, dan wordt het isolatiemateriaal tegen het dakbeschot gemonteerd. Dit is een minder arbeidsintensieve methode en goedkoper dan het isoleren van de buitenkant. Isoleer je het dak van buitenaf, dan leg je het isolatiemateriaal direct onder de dakbedekking, bijvoorbeeld onder de dakpannen. Deze methode brengt hogere kosten met zich mee, omdat eerst de hele dakbedekking verwijderd moet worden. Echter kan je met isoleren van buitenaf koudebruggen tegengaan en lever je geen ruimte in aan de binnenkant van de ruimte. Dus moet de dakbedekking of de gehele dakconstructie toch al worden vervangen? Kies in dat geval altijd voor isoleren van buitenaf.

De voordelen van isoleren met isolatiefolie

ISOdiscount levert hoogwaardige isolatiefolies waarmee je jouw dak kunt isoleren. Isolatiefolie werkt op basis van reflectie. Het materiaal is opgebouwd uit externe en interne aluminium lagen en isolerend schuim. In de zomer reflecteert de isolatiefolie alle warmte naar buiten, in de winter houdt de isolatiefolie de woning lekker warm. De isolatiefolie heeft ten opzichte van de bekendere isolatiematerialen een aantal unieke eigenschappen:
  • Ruimtebesparend (maximaal 30 mm dik)
  • Eenvoudig te plaatsen
  • Anti-allergeen (geen jeuk en huiduitslag)
  • Geluiddempend
  • Milieuvriendelijk & duurzaam
  • Dak isoleren met isolatiefolie
Wij hebben diverse isolatiefolies waarmee je jouw dak eenvoudig kunt isoleren. De dakisolatie folie Xlaine 18v is samengesteld uit 18 lagen en heeft een zeer hoge isolatiewaarde. De folie is extra dun en kan direct tegen het dakbeschot worden aangebracht. Een minder hoge isolatiewaarde nodig tegen een betaalbare prijs? Kies dan voor onze dunne flexibele isolatiefolie 18SR.

Het verschil tussen dampopen en dampdichte folie

Dampopen isolatie, ook wel dampdoorlatende folie, wordt gebruikt aan de buitenzijde van het dak. Deze folie zorgt ervoor dat de onderliggende isolatielaag wordt beschermd tegen vocht van buitenaf en dus droog blijft. Zo behoudt het materiaal zijn isolatiewaarde. Onze dampopen isolatiefolie SR40A++ is uitermate geschikt voor renovatieprojecten en nieuwbouw. De bovenlaag van de folie is voorzien van een waterafstotende spinvlies en kan direct op het dakbeschot worden geplaatst. De dampdoorlatende Renifol 120 spinvliesfolie geeft je de zekerheid dat jouw woning perfect wordt beschermd tegen vocht, stof en sneeuw. Op deze manier zal de constructie langdurig meegaan. Spinvliesfolie kan voor alle soorten daken worden gebruikt. Dampdichte folie, ook wel dampremmende folie, wordt vaak aan de binnenkant van het dak aangebracht. De functie van deze folie is om te voorkomen dat er condens ontstaat in of achter het isolatiemateriaal. Vocht kan leiden tot schimmels, wat ongezond is en afdoet aan de kwaliteit van het isolatiemateriaal. Onze gealuminiseerde dampdichte isolatiefolie breng je eenvoudig aan op de binnenkant van de constructie, waardoor een dampdichte laag ontstaat. Wil je weten hoe je onze isolatiefolies monteert? Op elke productpagina staan doe-het-zelf-video’s met een uitgebreide uitleg. ISOdiscount levert al meer dan 10 jaar hoogwaardige isolatiefolies tegen een scherpe prijs. Bestel nu isolatiefolie voor jouw dak in onze webshop.

Bekijk alle producten
  • usp Ruimtebesparend
  • usp Scherp geprijsd
  • usp Eenvoudig te monteren
  • usp Snel geleverd