Liever persoonlijk contact?

Neem dan gerust contact op met één van onze isolatiefolie experts.

Je kunt ons ook altijd mailen Bekijk alle producten

Isolatiefolie dak

Dak isoleren met isolatiefolie

Ongeveer 25% warmte gaat via het dak verloren als het niet goed geïsoleerd is. Warme lucht stijgt namelijk op. Een dak isoleren met goede dakisolatiefolie zorgt ervoor dat je energie bespaart en je huis comfortabeler wordt. ISOdiscount biedt isolatiefolies in verschillende varianten, zoals verschillende diktes en keuze tussen damp-open of dampdicht. We beschikken over dakisolatiefolies voor elk isolatieproject.
Lees meer

De voordelen van je dak isoleren met isolatiefolie

Bij ISOdiscount vind je isolatiefolies van hoge kwaliteit waarmee je eenvoudig je dak kunt isoleren. Deze folies werken door reflectie. Ze bestaan uit buiten- en binnenlagen van isolerend schuim. In de zomer reflecteert de isolatiefolie alle warmte naar buiten, terwijl het in de winter zorgt voor een behaaglijk warm huis. Wat onze isolatiefolies uniek maakt in vergelijking met andere bekende isolatiematerialen zijn deze eigenschappen:
 • 1. Duurzaam, energiebesparend en milieuvriendelijk
 • 2. Superieure isolatiewaarde, zowel in de zomer als in de winter
 • 3. Dunner dan traditionele isolatiematerialen en daardoor een ongewijzigd dakaanzicht
 • 4. Levert geen huidirritatie of allergieën op
 • 5. Is snel en eenvoudig aan te brengen
Wij hebben diverse isolatiefolies waarmee je jouw dak eenvoudig kunt isoleren. De dakisolatie folie xlaine 18v is samengesteld uit 18 lagen en heeft een zeer hoge isolatiewaarde. De folie is extra dun en kan direct tegen het dakbeschot worden aangebracht. Een minder hoge isolatiewaarde nodig tegen een betaalbare prijs? Kies dan voor onze dunne flexibele isolatiefolie 18SR.

Dakisolatiefolie 18 S R+ 19-laags

18 S R+ 19-laags isolatiefolie is een dampdichte, ruimtebesparende oplossing. Met een superieure rti-waarde van 5.80 m²·K/W is deze folie ideaal voor het isoleren van de binnenzijde van je dak, zolang er aan de buitenzijde geen dampdichte isolatielaag aanwezig is. De reflecterende lagen reguleren zowel warmte als kou. De folie is gebruiksvriendelijk doordat je het eenvoudig aan kunt brengen, anti-allergeen is en wordt geleverd in rollen met een oppervlakte van 15 m².

Dampopen dakisolatiefolie SR40A++

Onze meerlaagse dampopen isolatiefolie SR40A++ heeft een rti-waarde die gelijk is aan een traditionele isolatielaag van 24 cm dik. Deze folie gebruik je aan de buitenzijde van je dak en is voorzien van microperforatie, waardoor condens kan worden afgevoerd naar buiten. Dit zorgt ervoor dat je dakconstructie kan blijven ademen. De waterafstotende bovenlaag zorgt ervoor dat kou, vocht en schimmel van buitenaf niet in de dakconstructie kunnen doordringen.

UV-bestendige dakfolie

Onze damp-open UV-bestendige folie is perfect geschikt voor open gevelconstructies met open voegen of houten panelen. Het zorgt voor langdurige bescherming van je gevelisolatie, zelfs als de zon er continu op schijnt. Met onze UV-bestendige dakfolie is je dakisolatie langdurig beschermd tegen UV-straling.  

Het verschil tussen damp-open en dampdichte folie

Damp-open isolatie, ook wel dampdoorlatende folie genoemd, gebruik je aan de buitenzijde van het dak. Deze folie heeft een waterafstotende bovenlaag, waardoor de dakconstructie droog blijft. Door middel van kleine gaatjes kan vocht wel van binnen naar buiten. Onze SR40A++ damp-open isolatiefolie is perfect voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. Aan de binnenkant van het dak gebruik je meestal dampdichte folie, ook wel bekend als dampremmende folie. Is er aan de buitenzijde van het dak al een dampdichte isolatielaag aanwezig, dan gebruik je aan de binnenkant een damp-open folie. Een dampdichte isolatiefolie heeft een waterkerende werking. ISOdiscount heeft verschillende dampdichte isolatiefolies in het assortiment. Bijvoorbeeld de 18 S R+ 19-laags en de 11 SP 11-laags. Benieuwd hoe je onze isolatiefolies aanbrengt? Op elke productpagina vind je doe-het-zelf-video’s met een uitgebreide uitleg. ISOdiscount levert al meer dan 10 jaar hoogwaardige isolatiefolies tegen een scherpe prijs. Bestel nu isolatiefolie voor jouw dak in onze webshop.

Zelf je dak isoleren of een specialist inschakelen?

Als je handig bent en het leuk vindt om zelf te klussen, kun je prima zelf je dak isoleren. Vooral als het gaat om een schuin dak dat je van binnenuit kunt aanpakken. Heb je een plat dak, een dakkapel of wil je isoleren aan de buitenkant? Dan kan het slim zijn om een professioneel isolatiebedrijf in te schakelen. Het doel is tenslotte om energie te besparen en een comfortabel huis, zonder dat je last krijgt van vocht, schimmel of houtrot in je dak.

Zelf je schuine dak isoleren met isolatiefolie?

Het isoleren van een schuin dak van binnenuit met isolatiefolie is iets wat je eenvoudig zelf kunt doen. Op een egaal dakbeschot plaats je een regelwerk. Met het handige ISOdiscount snijmes of de schaar maak je de isolatiefolie op maat. Gebruik een nietmachine en aluminium tape isolatie om de folie aan te brengen en luchtdicht te maken. Daarna plaats je een tweede regelwerk en werk je de isolatielaag af met gipsplaten, stucplaten of ander plaatmateriaal.

Moet ik de binnen- of buitenkant van mijn schuine dak isoleren?

Een schuin dak isoleren kan zowel van binnen als van buiten. Isoleren via de binnenkant is minder arbeidsintensief dan aan de buitenkant. Dat maakt deze optie voordeliger dan wanneer je het dak van buiten isoleert. Aan de buitenkant moet je namelijk eerst de oude dakbedekking weghalen, voordat je isolatie aan kunt brengen. Isoleren aan de buitenkant is een interessante optie op het moment dat je de dakconstructie gaat renoveren of je nieuwe dakbedekking aan gaat brengen.

product

Meerlaagse isolatiefolie 18 S R+ 19-laags

Geschikt voor   product product +5
RTI   RTI 5.80 m2.k/W

Afmetingen  c.a. 10m x 1,5m
Lagen  19
€ 213,53
p/m2 € 14,24

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
 • completed benefit Energiebesparend
 • completed benefit Anti-allergeen
 • completed benefit 10 jaar garantie
 • completed benefit Hoge klanttevredenheid
 • completed benefit Snelle levering
product

Spinvliesfolie 140

Geschikt voor   product product +1

Afmetingen  50 x 1,5m
Gewicht  140 gr/m2
€ 76,00
p/m2 € 1,01

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
product

Damp-open dakisolatiefolie SR40A++

Geschikt voor   product product +3
RTI   RTI 6.00 m2.k/W

Afmetingen  c.a. 10m x 1,5m
Lagen  11
€ 256,20
p/m2 € 17,08

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
 • completed benefit Energiebesparend
 • completed benefit Anti-allergeen
 • completed benefit 10 jaar garantie
 • completed benefit Hoge klanttevredenheid
 • completed benefit Snelle levering
product

Spinvliesfolie 120

Geschikt voor   product product +1

Afmetingen  50 x 1,5m
Gewicht  120 gr/m2
€ 70,00
p/m2 € 0,93

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
product

Fassade folie

Geschikt voor   product product +1

Afmetingen  50 x 1,5m
Gewicht meter  210 gr/m2
€ 299,50
p/m2 € 4,00

 Voor 13.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Bekijk alle producten
 • usp Ruimtebesparend
 • usp Scherp geprijsd
 • usp Eenvoudig te monteren
 • usp Snel geleverd