Isolatiefolie, het beste isolatiemateriaal voor jouw project

ISOdiscount keuzehulp

Isolatiefolie heeft een superieure isolatiewaarde. Het verhoogt je wooncomfort en vermindert je energiekosten. In tegenstelling tot traditionele isolatiematerialen zoals glas- en steenwol, die alleen isoleren op basis van warmtegeleiding, isoleert isolatiefolie op drie manieren. Het blokkeert warmteoverdracht door geleiding, convectie en straling, waardoor warmte wordt gereflecteerd en niet langer van de ene naar de andere ruimte kan circuleren. Op deze pagina gaan we in op welke isolatiefolie geschikt is voor welke ruimte.

Waarom kiezen voor isolatiefolie van ISOdiscount?

Met de isolatiefolies van ISOdiscount, bespaar je kosten en verhoog je het wooncomfort. Het feit dat isolatiefolie drie tot vijf keer dunner is dan traditionele isolatiematerialen, maakt het eenvoudig toepasbaar in elke ruimte. Of het nu gaat om het isoleren van de kruipruimte, de vloer, de muur of het dak. Isolatiefolie is, in vergelijking met traditionele isolatiematerialen, compleet en kant-en-klaar voor gebruik. Met de anti-allergene eigenschappen is het aanbrengen ervan veilig zonder de noodzaak van persoonlijke beschermingsmiddelen. Bovendien heb je weinig gereedschap nodig en vraagt het weinig arbeidskracht doordat het makkelijk aan te brengen is.

  • Duurzaam, energiebesparend en milieuvriendelijk.
  • Superieure isolatiewaarde, zowel in de zomer als in de winter.
  • Dunner dan traditionele isolatiematerialen en daardoor ruimtebesparend.
  • Levert geen huidirritatie of allergieën op.
  • Is snel en eenvoudig aan te brengen.

Welke isolatiefolie kies je?

Damp-open isolatiefolie SR40A++ 11-laagse dampdichte isolatiefolie 11SP 19-laagse dampdichte isolatiefolie 18SR+
Dakisolatie van binnenuit
check
check
Dakisolatie van buitenaf
check
Zolderisolatie van binnenuit
check
check
Vloerisolatie van een massieve vloer
check
check
Vloerisolatie van een houten vloer
check
Kruipruimte isolatie met een massieve ondervloer
check
check
Kruipruimte isolatie met een houten ondervloer
check
Binnenmuurisolatie
check
check
Buitenmuurisolatie
check
Plafondisolatie van een tussenverdieping
check
check
Plafondisolatie van een zolder of garage
check
Bekijk product Bekijk product Bekijk product

* Is er aan de buitenzijde van de woning een dampremmende of dampdichte isolatielaag aanwezig, kies dan voor een damp-open isolatiefolie. Anders bestaat de kans dat je vocht insluit in de constructie van de woning, wat houtrot en vochtproblemen kan veroorzaken.

Isolatiefolie voor elk project

Of je nu een kruipruimte, vloer, muur, plafond of dak wil isoleren, met de isolatiefolies van ISOdiscount ben je verzekerd van het beste isolatiemateriaal voor jouw isolatieklus.

Waarom kiezen voor ISOdiscount:

  • Energiebesparend
  • Anti-allergeen
  • 10 jaar garantie
  • Snel leverbaar
  • Meer wooncomfort

Het beste isolatiemateriaal voor dakisolatie

Om vochtproblemen te voorkomen gebruik je dampdichte isolatiefolie voor het isoleren van het dak van binnenuit en damp-open isolatiefolie voor isolatie van buitenaf. Dampdichte folie aan de binnenkant voorkomt condensatie van douchen en koken in de dakconstructie, terwijl damp-open folie aan de buitenkant de constructie laat ademen. Is er aan de buitenzijde al een dampdichte isolatielaag aanwezig, dan is een damp-open folie aan de binnenkant de beste keuze.

Het beste isolatiemateriaal voor zolderisolatie

Voor een goed geïsoleerde zolder zonder vochtproblemen, gebruik je dampdichte isolatiefolie aan de binnenzijde en damp-open isolatiefolie aan de buitenzijde van de woning. Kies bij isolatie van binnenuit voor een hoogwaardige meerlaagse dampdichte folie met een hoge rti/isolatiewaarde, zoals onze 19-laagse isolatiefolie 18SR+ met een waarde van 5.80 m2 k/W.

Het beste isolatiemateriaal voor vloerisolatie

Welke isolatiefolie je kiest voor je vloer hangt af van het vloertype. Dampdichte folie is effectief voor massieve en betonnen vloeren. Houten vloeren zijn gevoelig voor vocht, kou en schimmels. Voor dit vloertype werkt een damp-open folie het beste.

Het beste isolatiemateriaal voor kruipruimte isolatie

Welke isolatiefolie het meest geschikt is voor je kruipruimte hangt af van het type ondervloer. Dampdichte folie heeft een betere isolatiewaarde, maar is minder geschikt voor houten vloeren vanwege de kans op vochtinsluiting. Voor houten vloeren is damp-open isolatiefolie de beste keuze, terwijl dampdichte folie het beste isolatiemateriaal is voor massieve en betonnen vloeren.

Het beste isolatiemateriaal voor muurisolatie

Voor buitenmuurisolatie kunnen zowel dampdichte als damp-open isolatiefolies worden gebruikt. Dampdichte folie is het beste isolatiemateriaal bij het creëren van een spouw, terwijl damp-open isolatiefolie ideaal is voor buitenmuurisolatie zonder luchtspouw. Bij binnenmuren gebruik je het beste dampdichte isolatiefolie om te profiteren van een optimale isolatiewaarde.

Het beste isolatiemateriaal voor plafondisolatie

Welk isolatiemateriaal het beste is voor je plafond, hangt af van het type plafond. Voor een tussenverdieping met een massieve of betonnen vloer is dampdichte isolatiefolie ideaal. Bij zolder- of garageplafonds gebruik je het beste damp-open folie.

De service is geweldig. Het product nog beter. Werkt heel fijn. Nu afwachten of de kwaliteit ook goed is, maar dit kan pas beoordeeld worden als alles afgewerkt is. Maar zeker aan te raden!

Robert, Wolphaartsdijk

Advies nodig of direct bestellen?

Bekijk onze producten en bestel snel en eenvoudig. We hebben een ruime voorraad en kunnen snel leveren. Eerst advies nodig? Neem contact op.