Dak isoleren

Dit zijn de mogelijkheden!

Meer dan een kwart van de warmte in je huis gaat verloren via het dak als deze niet goed is geïsoleerd. Dit kun je voorkomen door je schuine dak of platte dak te isoleren met isolatiefolie van binnenuit of van buitenaf. Door je dak te isoleren onder of boven het dakbeschot, houd je de warmte langer in huis en bespaar je tegelijkertijd op je energiekosten. Op deze pagina vind je een overzicht van de mogelijkheden.

De mogelijkheden voor dakisolatie met isolatiefolie

Waarom je dak isoleren met isolatiefolie?

Isolatiefolie is makkelijker te verwerken, doordat het materiaal drie tot vijf keer dunner is dan de traditionele materialen. Bij traditionele isolatiematerialen, zoals isolatieplaten of glas- en steenwol, is er vrijwel altijd hoogteverloop tussen de dakrand en de dakgoot. Ook verandert het aangezicht van je dak niet. Een ander voordeel is dat isolatiefolie anti-allergeen is. Je hoeft daardoor geen beschermende kleding aan en het materiaal veroorzaakt geen jeuk, irritaties of allergieën. De voordelen van dakisolatie met isolatiefolie op een rij:

  • Duurzaam, energiebesparend en milieuvriendelijk.
  • Superieure isolatiewaarde, zowel in de zomer als in de winter.
  • Dunner dan traditionele isolatiematerialen.
  • Levert geen huidirritatie of allergieën op.
  • Is snel en eenvoudig aan te brengen.

Welke isolatiefolie is geschikt voor mijn dak?

In huis ontstaat vochtvorming doordat je doucht, kookt en ademt. Om vochtproblemen in de constructie van je woning te voorkomen, heb je voor het isoleren van een schuin dak van binnenuit een dampdichte isolatiefolie nodig. Voor het isoleren van een schuin dak van buitenaf gebruik je het beste een damp-open isolatiefolie. Hierdoor kan vocht naar buiten worden afgevoerd, terwijl er geen nieuw vocht of kou de woning in kan. Een plat dak is van buiten al dampdicht, waardoor je aan de binnenkant een ademende damp-open isolatiefolie nodig hebt.

Hieronder staan twee isolatiefolies die uitstekend geschikt zijn voor het isoleren van je dak:

Wat zijn de kosten om mijn dak te isoleren met isolatiefolie?

De kosten voor het aanbrengen van isolatiefolie aan de binnenkant of aan de buitenkant van je dak hangen af van het oppervlak dat je wil isoleren. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de afwerking die je kiest. Over het algemeen is isolatiefolie een budgetvriendelijke keuze. Het is voordeliger dan traditionele isolatiematerialen, zoals glas- en steenwol. Plus je hebt minder gereedschap nodig. De energiebesparing en het comfort dat het je oplevert, heb je dan ook snel terugverdiend.

Advies nodig of direct bestellen?

Bekijk onze producten en bestel snel en eenvoudig. We hebben een ruime voorraad en kunnen snel leveren. Eerst advies nodig? Neem contact op.