R-waarde en Rti-waarde

De ‘R-waarde’ geeft de warmteweerstand weer, waarbij R de eerste letter is van het woord resistance (weerstand). Het is een cijfer wat het warme-isolerend van een materiaal aangeeft. De R is dus de warmteweerstand van een laag materiaal. De Rc-waarde is de totale R-waarde van een constructie, waarbij c staat voor combinatie of constructie.

De R-waarde wordt vaak gebruikt in het geval van traditionele isolatiematerialen, welke voornamelijk de warmtegeleiding tot een minimum proberen te beperken. Traditionele isolatiematerialen beperken warmtegeleding, maar isolatiefolie is daarnaast ook zeer sterk in de reflectie van warmtestraling. Dit vermogen komt in ‘hotbox’ of ‘hotplate’ testen met de R-waarde niet naar voren. De R-waarde is dus geen optimale test voor het meten van de isolatie capaciteit van isolatiefolie. Isolatiefolie isoleert natuurlijk uitstekend, zoals de voorbeelden van de thermoskan en de koeltas bewijzen.

De R-waarde is vastgesteld als de meetlat waarnaast isolatiematerialen gelegd worden. Helaas schept dit een verkeerd beeld over isolatiefolie, zoals hierboven is uitgelegd. Daarom stellen we de Rti waarde voor, deze waarde staat voor thermische warmte weerstand indicatie, gemeten in realistische omstandigheden.

Onderzoek werking isolatiefolie ISO test 9869

De werking van isolatiefolie staat erg ter discussie omdat er isolatiewaarden worden opgegeven door producenten die niet uit de voorgeschreven tests komen. Het is logisch dat hierdoor verwarring en twijfel ontstaat. Er is maar één manier om deze verwarring uit de wereld te helpen en dat is door een praktijktest. Meerdere producenten hebben deze gedachten gehad en er zijn door verschillende instanties praktijksituaties nagebootst. De onderzoeken worden stuk voor stuk behandeld. Alle onderzoeken zijn begeleid en gecontroleerd door onafhankelijke wetenschappers.

De voordelen

  • completed benefit Afhalen op één van onze locaties
  • completed benefit iDeal betalingen mogelijk
  • completed benefit Op werkdagen voor 13.00 uur besteld is dezelfde dag verzonden

Benieuwd naar onze oplossingen?

Ga naar de webshop