Dampdoorlatende spinvliesfolie 140

€ 74,00
p/m2 € 0,99
Prijs incl. btw

KOMO keur spinvliesfolie

3-laagse dampdoorlatendefolie?onderdakfolie, trekvast, damp-open PP spinvliesfolie.

Spinvliesfolie (dampdoorlatendefolie) geeft u de zekerheid van een onderdakvlies dat uw huis op een perfecte manier zal beschermen tegen vocht, stof en sneeuw.?Hierdoor wordt de economische levensduur van een constructie aanzienlijk verlengd.

Dankzij de hoge dampdoorlaatbaarheid van de spinvliesfolie wordt alle vocht betrouwbaar naar buiten afgevoerd. Van buitenaf beschermt de spinvliesfolie het dakbeschot tegen stuifsneeuw en regen. Daardoor blijft het beschot droog en kan ze haar functie vervullen. Laat zich door zijn geringe gewicht snel en eenvoudig verwerken. De folie?wordt snel en rechtlijnig afgerold zonder vervorming of bulten. Hoge zekerheid tegen doortrappen en scheuren.

Technische kenmerken;
Afmetingen 50 x 1,5?m
Gewicht?140 gr/m2

De spinvliesfolie (dampdoorlatendefolie) is voorzien van het KOMO en CE keurmerk.

CE keurmerk spinvliesfolie

TECHNISCHE INFORMATIE
Kleur standaard : Antraciet grijs /zwart
Gewicht : 140 gr/m2Verwerkingsvoorschriften :?Volgens richtlijnen KOMO
Brandwerendheidsklasse: Klasse E
Waterdampdoorlatendheid:?Sd<= 0,02m?
Waterkerendheid:?Klasse W1

 

KOMO keur spinvliesfolie

Spinvliesfolie
Spinvliesfolie (dampdoorlatendefolie) type 140 is een 3 laags vlies van hoge kwaliteit. Spinvliesfolie type 140 is waterdicht, sterk en extreem dampopen en draagt bij aan het duurzaam bouwen. Hierdoor wordt de economische levensduur van een constructie aanzienlijk verlengd.

Certificaten
Onder het KOMO attest met productcertificaat 20938 is Spinvliesfolie type 140 getest en goedgekeurd.
Onze producenten zijn ISO gecertificeerd en produceren onder CE markering.

Verwerking
Spinvliesfolie is een licht materiaal en daardoor zeer gebruiksvriendelijk in de verwerking. Het vlies wordt logisch afgerold waardoor de zwarte kant naar de buiten kant zit en dakpansgewijs aangebracht. De overlap afhankelijk van de dakhelling ong. 15 cm. Door de extreme sterkte is spinvliesfolie, heel goed beloopbaar zonder dat ze makkelijk beschadigbaar is. De UV- en?temperatuur-bestendigheid is langdurig gegarandeerd. Voor de open bouwfase wordt max. 3 maand aangehouden en beter is het, om het dak zo snel mogelijk dicht te leggen.

Toepassingen

CE keurmerk spinvliesfolieSpinvliesfolie is universeel toepasbaar is alle ge?soleerde dak- en gevel constructies. Door zijn hoge waterkering in de open bouwfase, zijn superieure treksterktes en zijn hoge dampopenheid kan dit folie rechtstreeks op elke ondergrond. Spinvliesfolie kan ingezet worden voor alle soorten daken zowel bij nieuwbouw als bij renovaties. Ook als onderdakvlies bij metalen dakpansystemen, is dit zeer geschikt.

Een spinvliesfolie kan toegepast worden bij:
Hout skeletbouw, voor alle hout constructie afdichtingen om waterdicht te maken en dampdoorlatend. Bescherm uw ruwbouw tegen de elementen.
Nieuwbouw als permanente bescherming van de bewoners en onderliggende constructie
Renovatie als tijdelijke of permanente bescherming van de bewoners en onderliggende constructie, aangezien tijdens renovatie woningen tegenwoordig veelal bewoond blijven.
Speciale gebieden, zoals het driehoekige gebied ter weerszijde van kilgoten en boven dakvensters. Een folie moet toegepast worden bij: flauw hellende daken als extra waterkering tegen eventueel doorslagwater.
Speciale constructies, bijvoorbeeld bij scharnierkappen ter bescherming van de hierin verwerkte isolatie.

Montage is voor een geoefende doe-het-zelfder goed uit te voeren. Hieronder een tweetal montage instrucite video's en beschrijving. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen mocht u vragen hebben.

? ? ? ? ??
Buitendak:
Op het dakbeschot het aanbrengen van een verticale rachel dikte ca 2 cm.
Het spannen van de isolatie over de rachels en vast nieten de naden ca 7 tot 10 cm overlappen en afplakken met alutape.

Op hoogte van de onderste rachel een nieuwe rachel van ca 2 cm vast schroeven of spijkeren hierdoor wordt de isolatie ingedrukt maar dit heeft geen nadelige gevolgen voor de waarde.
Aan de onderzijde van het dak de isolatie naar binnen omslaan en afplakken met alutape.
Hierna kunt u de panlatten aanbrengen en de pannen ( houd rekening met de ventilatie van het pannendak op de nok een hoekkeperband of ventilerende ondervorsten.

Onderdak:
Tegen het dakbeschot het aanbrengen van een rachel verticaal of horizontaal dikt ca 2 cm. (indien er geen beschot aanwezig is de isolatie spannen tussen de balken). Het spannen van de isolatie over de rachels en vast nieten de naden ca 7 tot 10 cm overlappen en afplakken met alutape.

Op hoogte van de onderste rachel een nieuwe rachel van ca 2 cm vast schroeven of spijkeren hierdoor wordt de isolatie ingedrukt maar dit heeft geen nadelige gevolgen voor de waarde.
Het afwerken van de zolder met bv gips.

Binnen muren:
Het aanbrengen van een verticale rachel dikte ca 2 cm maximaal om de 50 cm.
Het spannen van de isolatie over de rachels en vast nieten de naden ca 7 tot 10 cm overlappen en afplakken met alutape.

Op hoogte van de onderste rachel een nieuwe rachel van ca 2 cm vast schroeven of spijkeren hierdoor wordt de isolatie ingedrukt maar dit heeft geen nadelige gevolgen voor de waarde.
Het afwerken van de zolder met bv gips.

Muur metselwerk spouw nieuw:
Het metselen van de binnenmuur inclusief spouw ankers.
De isolatie door de spouw ankers drukken en een afhouder plaatsen aan beide zijde van de anker ivm luchtspouw isolatie. De naden van de isolatie overlappen ca 7 a 10 cm en afplakken en aan de onderzijde omvouwen en ook afplakken.
De buitenmuur opmetselen.

Muur metselwerk spouw bestaand:
Het aanbrengen van plakpennen dmv polymeerkit. De isolatie door de plakpennen drukken en een afhouder plaatsen aan beide zijde van de pen ivm luchtspouw isolatie. De naden van de isolatie overlappen ca 7 a 10 cm en afplakken en aan de onderzijde omvouwen en ook afplakken.
De buitenmuur opmetselen.

Ondervloer:
Het spannen van de isolatie onder de balkenlaag en vast nieten. De naden overlappen ca 7 a 10 cm en afplakken met alutape. Het aanbrengen van rachels ca 2 cm dik. Afwerken met bv gips.
In kruipruimtes hoeft er geen rachel geplaatst te worden daar er geen afwerking nodig is als u de nieten niet vertrouwd kunt u ook parkers met volgringen gebruiken.
Indien er een dampdichte vloer boven de balken aanwezig is dient u door de balken ventilatie gaten te boren van ca 2 cm doorsnede ca 1 per 1,5 m1.