Keuzehulp dakisolatie met isolatiefolie

U kunt uw dak van binnenuit isoleren of van buitenaf. 

Als u uw dak wilt isoleren van binnenuit kunt het beste kiezen voor de 18SR+ isolatiefolie. Deze 19-laags isolatiefolie onze meest verkochte isolatiefolie vanwege de multi-toepasbaarheid. 
Wilt u extra isoleren tegen geluidsoverlast dan adviseren wij de 17XLaine. De 17-laags 17Xlaine bevat onder andere lagen schapenwol voor extra geluids-isolatie.

Wilt u uw dak van buitenaf isoleren rechtstreeks op het dakbeschot dan adviseren wij de 18V isolatiefolie te kiezen.
De 18V heeft een extra beschermde schapenwol laag die waterdampen van binnenuit kan reguleren, dit maakt de 18V geschikt om direct aan te brengen op het dakbeschot zonder tengels te plaatsen.
Mochten er al wel tengels op uw dakbeschot zitten dan kunt u ook de 18SR+ isolatiefolie toepassen.

Voordelen dakisolatiefolie

Dun, en daardoor ruimtebesparend

Isolatiefolie is drie tot vijf keer dunner dan traditionele isolatievormen en levert gelijkwaardige isolatieprestatie. Het materiaal is door zijn bescheiden dikte ( max. 30mm) ruimtebesparend en eenvoudig toe te passen in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het materiaal is daarom geschikt voor grote en kleine ruimtes. Het kan worden gebruikt ter behoeve van zolderisolatie, dakisolatie, muurisolatie, plafondisolatie, vloerisolatie, scheepsisolatie en kruipruimtes.

Dampdichte of dampopen isolatiefolie voor het dak

Bij het kiezen van isolatiefolie voor je dak is het essentieel om te bepalen of je dampdichte of dampopen isolatiefolie nodig hebt. Dampdichte isolatiefolie creëert een effectieve barrière tegen vocht, wat ideaal is voor daken waar vochtproblemen kunnen optreden. Dampopen isolatiefolie laat vocht ontsnappen, wat nuttig kan zijn in bepaalde situaties. Het maken van de juiste keuze is cruciaal om de prestaties van je dakisolatie te optimaliseren en een gezond binnenklimaat te behouden.

Dampdichte dak isolatiefolie

Dampdichte dak isolatiefolie is een essentieel element bij het isoleren van je dak om warmteverlies te minimaliseren en de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren. Een uitstekende keuze voor dit doel is de 19-laagse isolatiefolie 18 SR+. Deze hoogwaardige isolatiefolie is speciaal ontworpen om dampdicht te zijn, waardoor het ideaal is voor toepassingen op daken.

De 19-laagse isolatiefolie 18 SR+ biedt niet alleen een uitstekende dampdichte barrière, maar heeft ook andere voordelen, zoals een eenvoudige installatie en duurzaamheid. Lees meer over deze krachtige 19 laags isolatiefolie.

Dampdichte isolatiefolie dak

Dampopen dak isolatiefolie

Dampopen isolatiefolie voor het dak is een uitstekende keuze voor specifieke isolatiebehoeften. In tegenstelling tot dampdichte isolatiefolie laat dampopen folie vocht en waterdamp door, waardoor het vochtregulerend vermogen van je dak wordt verbeterd. Dit is vooral gunstig in situaties waar vochtproblemen kunnen ontstaan, zoals bij houten dakconstructies.

Deze hoogwaardige meerlaagse isolatiefolie helpt condensatie te voorkomen en draagt bij aan een gezond binnenklimaat door vochtige lucht naar buiten te laten ontsnappen. Het is een goede keuze voor daken waar ventilatie belangrijk is om vochtproblemen te voorkomen.

Dampopen dak isolatiefolie

Kwalitatief hoogwaardig materiaal

Isolatiefolie heeft een superieure isolatiewaarde, omdat isolatiefolie zowel in de zomer als in de winter werkzaam is. In de zomer reflecteert de isolatiefolie de hitte naar buiten. In de winter houdt de isolatiefolie de warmte in huis en het houdt koude tocht tegen.

Duurzaam, energiebesparend en milieuvriendelijk

Isolatiefolie is duurzaam, energiebesparend en milieuvriendelijk. Het isoleren van een woning draagt bij aan een significante daling in CO2 uitstoot, stookkosten en daarmee aan lagere energiekosten.

Anti-allergeen

Isolatiefolie is mensvriendelijk. Het wekt geen irritatie aan de luchtwegen en de huid op, in tegenstelling tot andere isolatiematerialen. Er zitten geen toxische componenten in het materiaal waardoor er tijdens de verwerking geen speciale kleding bedragen of bijzonder gereedschap gebruikt hoeft te worden

Een goede investering

Isolatiefolie is een kosten-effectieve investering. Enerzijds verlaag je direct je energierekening; je plukt gelijk de voordelen van kostenbesparing en je bespaart dag op dag, jaar in, jaar uit. Anderzijds is het ook op de langere termijn waardevol omdat woningisolatie bij kan dragen aan een beter energielabel voor je huis. Een win-win situatie! Daarnaast bied de overheid in veel gevallen een subsidie, waardoor isoleren financieel nóg aantrekkelijker is.

Werking Isolatiefolie

Isolatiefolie gebruikt de isolerende werking van stilstaande luchtlagen. De isolatiefolie sluit lucht op, want lucht is de beste warmte-isolator. Kun je dit wat moeilijk voor je zien? Een praktisch voorbeeld is de thermoskan. De kan bestaat uit twee lagen reflecterende aluminiumfolie. Tussen deze lagen zit een ingesloten laag lucht, deze lucht geleid warmte slecht. De lagen aluminium kaatsen de warmste straling terug in de kan. Samen zorgen de laag lucht (anti-geleiding) en aluminiumfolie (anti-straling) ervoor dat de warmte in de kan blijft.

Meerlaagse reflecterende isolatiefolie op basis van aluminium werkt op dezelfde manier. De folie weerkaatst in de zomer de warmestraling naar buiten, waardoor het binnen koel blijft. In de winter weerkaatst de folie de warmte van verwarming terug naar binnen en dus blijft het lekker warm. Tastbare voorbeelden van isolatie op basis van reflectie is de thermoskan waarin warme dranken lang warm blijven en de koeltas om aan het strand te kunnen genieten van een koel drankje. In je tas neemt de folie van de thermosfles en de koeltas weinig ruimte in. In een huis blijven de kamers daardoor ruim; er gaat geen kostbare ruimte verloren aan onnodig dik isolatiemateriaal. 

R-waarde en Rti waarde

De ‘R-waarde’ geeft de warmeweerstand weer, waarbij R de eerste letter is van het woord resistance (weerstand). Het is een cijfer wat het warme-isolerend van een materiaal aangeeft. De R is dus de warmteweerstand van een laag materiaal. De Rc-waarde is de totale R-waarde van een constructie, waarbij c staat voor combinatie of constructie.

De R-waarde wordt vaak gebruikt in het geval van traditionele isolatiematerialen, welke voornamelijk de warmtegeleiding tot een minimum proberen te beperken. Traditionele isolatiematerialen beperken warmtegeleding, maar isolatiefolie is daarnaast ook zeer sterk in de reflectie van warmtestraling. Dit vermogen komt in ‘hotbox’ of ‘hotplate’ testen [LINK ‘Hotbox/hotplate methode’, wat is dat?] met de R-waarde niet naar voren. De R-waarde is dus geen optimale test voor het meten van de isolatie capaciteit van isolatiefolie. Isolatiefolie isoleert natuurlijk uitstekend, zoals de voorbeelden van de thermoskan en de koeltas bewijzen.

De R-waarde is vastgesteld als de meetlat waarnaast isolatiematerialen gelegd worden. Helaas schept dit een verkeerd beeld over isolatiefolie, zoals hierboven is uitgelegd. Daarom stellen we de Rti waarde voor, deze waarde staat voor thermische warmte weerstand indicatie, gemeten in realistische omstandigheden.

De voordelen

  • completed benefit Energiebesparend
  • completed benefit Zeer ruimtebesparend
  • completed benefit Anti-Allergeen
  • completed benefit Eenvoudig aan te brengen
  • completed benefit 10 jaar garantie
  • completed benefit Hoge klanttevredenheid
  • completed benefit Snelle levering uit voorraad

Benieuwd naar onze oplossingen?

Ga naar de webshop