Buitenmuur isoleren

Hier moet je op letten

Gloednieuwe buitenmuren, een aangenaam warm huis en een lage energierekening. Het isoleren van je buitenmuren met isolatiefolie zorgt ervoor dat je huis de warmte beter vasthoudt en geeft je woning een nieuwe uitstraling.

De voordelen

  • Energiebesparend
  • Zeer ruimtebesparend
  • Anti-allergeen
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Hoge klanttevredenheid

Waarom je buitenmuur isoleren met isolatiefolie?

Ongeïsoleerde muren zorgen voor zo’n 25% warmteverlies. Muren kun je zowel van binnen- als van buiten isoleren. Door je buitenmuren in te pakken in isolatiefolie, hoef je geen sloopwerk toe te passen. Daarnaast is isolatiefolie drie tot vijf keer dunner dan traditionele isolatiematerialen, waardoor je muren niet heel veel dikker worden. Een goed geïsoleerde muur zorgt voor warmte in de winter en koelte in de zomer.

  • Warmtebesparend.
  • Geen sloopwerk nodig.
  • Isolatiefolie is dunner dan andere materialen.
  • Eenvoudig aan te brengen.
  • Hoge isolatiewaarde en hoge energiebesparing.

Hoe isoleer ik mijn buitenmuur met isolatiefolie?

Het isoleren van je buitenmuur is een slimme manier om je huis te verduurzamen. Bij buitenmuurisolatie wordt het isolatiemateriaal aan de buitenkant van de muur aangebracht. Je geeft je huis als het ware een jas. Voor het isoleren van je buitenmuur met isolatiefolie breng je een regelwerk aan op je buitenmuren. Hierop span je de isolatiefolie. Voor de beste isolatiewaarde gebruik je een meerlaagse dampdichte isolatiefolie. Hiertegenaan plaats je een tweede regelwerk, welke je kunt afwerken met steenstrips, stucwerk of gevelbekleding.

Als je een nieuwe buitenmuur gaat metselen, kun je spouwankers gebruiken. Je plaatst eerst een rozet over de spouwanker op 2 cm van de muur af. Druk dan de isolatiefolie er overheen. Vervolgens plaats je een tweede rozet op de spouwanker om de isolatiefolie op zijn plek te houden. Nu kan de nieuwe buitenmuur worden gemetseld.

Waar moet ik op letten bij het isoleren van mijn buitenmuren?

Hoewel het isoleren van je buitenmuur vrij eenvoudig is, zijn er toch een aantal zaken waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan kozijnen die zich in de muur bevinden. Meestal kunnen de bestaande kozijnen gewoon blijven zitten. Er zijn handige, dunne strips die ervoor zorgen dat de isolatiefolie goed aansluit bij de kozijnen of dakrand. Zijn je kozijnen aan vervanging toe, dan kun je isolerende kozijnen of HR++ triple glas overwegen. Ook belangrijk bij het isoleren is dat de kruipruimteroosters onder in de muur op de juiste plek worden teruggeplaatst in de nieuwe muur. Deze roosters zorgen namelijk voor ventilatie in de kruipruimte.

Welke isolatiefolie is geschikt voor mijn buitenmuur?

Voor het isoleren van je buitenmuur kun je zowel dampdichte als damp-open isolatiefolie gebruiken. Dampdichte isolatiefolie is een goede optie wanneer je een spouw creëert, waardoor er geen vocht meer van buiten in de woning kan komen en vocht van binnenuit afgevoerd kan worden via de luchtspouw. Wil je een buitenmuur isoleren zonder luchtspouw, dan is een meerlaagse damp-open isolatiefolie een goede keuze. Zo kan vocht van binnenuit nog steeds naar buiten, terwijl je profiteert van een optimale isolatiewaarde.

Wat zijn de kosten om je buitenmuur te isoleren met isolatiefolie?

De kosten van het isoleren van je buitenmuur zijn sterk afhankelijk van het te isoleren oppervlak en de afwerkingsmethode. Met traditionele isolatiematerialen variëren de kosten van € 7.000,- tot € 11.000,-. De kosten voor buitenmuurisolatie met isolatiefolie liggen vele malen lager. Het materiaal heeft een lage kostprijs en je hebt weinig gereedschap nodig om meer wooncomfort te creëren.

Advies nodig of direct bestellen?

Bekijk onze producten en bestel snel en eenvoudig. We hebben een ruime voorraad en kunnen snel leveren. Eerst advies nodig? Neem contact op.